Raamatu ja roosi päeval jagavad armastatud kirjanikud kirjandusnõu ja soovitusi

Copy
Kerttu Rakke.
Kerttu Rakke. Foto: Raul Mee/Mollusk Media

Raamatu ja roosi päeval, 23. aprillil, jagavad traditsiooniliselt armastatud kirjanikud Apollo kauplustes hüva nõuandeid kirjanduse vallas.

Kell 16.00-18.00 jagavad Tartu Kaubamaja Apollos kirjandusnõu ja soovitusi kirjanikud Carolina Pihelgas ja Mika Keränen.

Kell 16.00-18.00 jagavad Solarise Apollos kirjandusnõu ja soovitusi kirjanikud Andrus Kivirähk, Kerttu Rakke ja Inga Raitar.

Raamatu ja roosi päeva tähistamine sai alguse 1930. aastatel Barcelonas, kus ühele raamatukaupmehele tuli idee suurendada kirjanduse mõju rahva hulgas ning süvendada inimeste lugemisharjumust – nimelt võiks sel päeval iga mees kinkida naisele roosi ning naine mehele raamatu. 1995. aastal kuulutas UNESCO Kataloonia raamatu ja roosi päeva rahvusvaheliseks raamatu ja autoriõiguste päevaks, et väärtustada raamatu tähtsust ühiskonna ja kultuuri arengus. Eestis tähistatakse raamatu ja roosi päeva alates 1998. aastast.

Kingi raamatu ja roosi päeval Apollo müüjale roos ning saad vastu ühe sel päeval tasuta pakutavatest raamatutest. Valikusse kuulub midagi nii täiskasvanutele kui ka lastele. Tasuta raamatuid on piiratud koguses.

Roose jagatakse ka järgmiste keskuste peal: Tartu Kaubamaja, Solaris Keskus, Mustamäe Keskus, Viimsi Keskus, Lasnamäe Centrum, Rakvere Kroonikeskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles