6 asja, mida pead teadma E. L. Jamesi uue romaani kohta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
E. L. James.
E. L. James. Foto: Frederic J. Brown / AFP / Scanpix

Sellest ajast, kui ilmus E.L. Jamesi ülipopulaarne triloogia «Viiskümmend halli varjundit», on möödas juba seitse aastat. Fännid on ammu oodanud uut raamatut, mille peatsest avaldamisest autor aasta alguses teada andis.

Enim on tundnud lugejad huvi selle vastu, kas Jamesi uus teos «The Mister» erineb oluliselt tema erootilisest triloogiast, mis häbelikumad lugejad punastama paneb. Book Bub tutvustab fakte, millega fännidel tasub enne uue raamatu ilmumist tutvuda.

  1. «The Mister» on eraldiseisev lugu ja selle tegelased ei ole seotud teosega «Viiskümmend halli varjundit». Viimast on müüdud üle 150 miljoni eksemplari. Saab näha, kas ka uus teos nii edukas on. James näikse nii arvavat, sest ta on nimetanud oma uue romaani 21. sajandi Tuhkatriinu looks.
  2. Uue raamatu tegelased on mitmekülgsed. Loos on kaks peategelast. Maxim Trevelyan on rikas, nägus ja edukas aristokraat. Alessia Demachi on aga müstiline ja andekas muusik, kes alles kolis Inglismaale. Selles loos on segase minevikuga hoopis naine, mitte mees.
  3. «The Mister» viib lugeja reisile huvitavatesse kohtadesse. Peategelased rändavad nii Inglismaal kui Ida-Euroopas.
  4. Erootikat on, kuid vähem kui autori debüütromaanis. «See on kirglik, erootiline armulugu,» pajatas E.L. James saates Today. «See ei ole hallide varjundite erootika, sest see ei ole «Hallid varjundid». See on hoopis teine lugu.»
  5. «The Mister» on väga seikluslik. Raamatu tutvustuseks on öeldud, et selle tegevus kulgeb nagu Ameerika mägedel. Väidetavalt panevad iha ja oht lugeja õhku ahmima.
  6. Raamatukaanel on klaver, mis sümboliseerib E.L. Jamesi muusikaarmastust. Nimelt on tal kombeks kirjutamise ajal kuulata muusikat, mis teose sisuga haakub. ««The Misteri» peategelased armastavad samuti muusikat ning minu jaoks oli suur rõõm leida palasid ja laule, mis on mind inspireerinud ning mis sobivad Maximi ja Alessia looga. Paljud neist lugudest on ka raamatus ära märgitud ja ma loodan, et need kõnetavad ka lugejaid.»
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles