Lõbusad kaaslased, kelle tegemistesse end unustada

Copy
Foto: Krzysztof Zabłocki / PantherMedia / Scanpix

«Tiffy ja Leon jagavad korterit. Tiffy ja Leon jagavad voodit. Tiffy ja Leon ei ole kunagi kohtunud.» Selliste lausetega tutvustatakse meile Beth O'Leary raamatut «Flatshare». Apollo võõrkeelse kirjanduse ekspert Liis Lehemets tutvustab teost neile, kes harrastavad inglise keeles lugemist.

Teose õigused on müüdud juba 30 riiki ning samuti on töös raamatu ekraanile toomine. Ootused raamatule on suured ja lugejad on teose väga positiivselt vastu võtnud.

Leon on haiglas õena töötav noormees, kes üritab aidata oma vangis olevat venda. Lisaraha saamiseks tuleb ta mõttele anda oma korter üürile selleks ajaks, kui ta ise haiglas öiseid vahetusi teeb. Kuulutuse peale reageerib Tiffy, kes töötab kirjastuses toimetajana ja ei saa omale viisakat üürkorterit lubada. Korterit vaatama minnes kohtub Tiffy Leoni tüdruksõbraga ja lepitakse kokku, et suheldakse läbi tema. Tiffy tohib korterit kasutada õhtul 18st kuni hommikul 9ni ja nädalavahetustel.

Selline ebatavaline olukord tekitab palju ebamugavaid olukordi ja naljakaid juhtumeid. Lisaks sümpaatsetele peategelastele õpime me tundma nende sõpru, kes on väga värvikad karakterid. Tiffy ja Leon peavad kinni oma reeglitest, et ei tohi kohtuda, aga nad hakkavad jätma üksteisele väikeseid märkmeid mööda korterit. Saame näha, kuidas nad õpivad teineteist tundma läbi väikeste igapäevaste asjade. Näiteks kuidas nad eelistavad oma kohvi juua, läbi kraanikaussi unustatud tassi.

Loomulikult ei ole raamatus ainult liblikad ja lilled, vaid ka seda keerulist argielu oma probleemidega. Kuid need probleemid ja olukorrad on edastatud väga usutavas võtmes ning ei mõju liigse liialdusena.

Raamat on väga värske ja mõnus lugemine, eriti sobiv kevadiseks või suviseks puhkuseks. «Flatshare» tekitab hea enesetunde, sest ei ürita kuidagi emotsioonidega mängida, vaid annab tugeva annuse positiivseid tundeid. Tiffy ja Leon on lõbusad kaaslased, kelle tegemistesse end unustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles