Rahvusraamatukogu läheb Narva kogemusi jagama

Copy
Jelena Skulskaja.
Jelena Skulskaja. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Maikuu lõpus läheb Rahvusraamatukogu kaheks päevaks Narva, et jagada kolleegidega teadmisi ja kogemusi ning viia tükike oma kogudest ajutiselt piirilinna. 

Neljapäeval, 30. mail esinevad Narva Keskraamatukogus kirjanikud Jelena Skulskaja ja Valdur Mikita. Kõik huvilised on oodatud vestlusõhtust osa saama. Sama päeva õhtul toimub ka näituse «150 aastat Eesti üldlaulupidu» avamine. 

Reedel, 31. mail korraldab Rahvusraamatukogu koolituspäeva «Avastades Rahvusraamatukogu», kuhu on oodatud kõik Ida-Virumaa raamatukoguhoidjad. Rahvusraamatukogu spetsialistid jagavad kolleegidega oma kogemusi teenusedisainist, turundusest, digipädevusest ja haridustegevuste arendamisest raamatukogudes. 

Rahvusraamatukogu peadirektor Janne Andresoo ütles, et Narva Keskraamatukogu on Rahvusraamatukogule alati olnud oluliseks koostööpartneriks ja hea meel on kolleegidega kogemusi jagada. Andresoo tõi välja ka selle, et Narva külastus annab Rahvusraamatukogule võimaluse oma kasutajaid paremini tundma õppida, sest füüsilisel kujul on raamatukogu küll ainult Tallinnas, aga Rahvusraamatukogu e-kanalid on lugejatele kättesaadavad kõikjal Eestis.  

Narva Keskraamatukogu direktori kohusetäitja Maritsa Ort sõnas, et nende ja teiste Ida-Virumaa raamatukoguhoidjate ning lugejate jaoks on Rahvusraamatukogu päevad Narvas märgilise tähendusega. «Kui muidu Narva inimesed ei jõua Rahvusraamatukokku nii tihti kui tahaks, siis nüüd tuleb Rahvusraamatukogu ise nende juurde! Loodame, et see on kena uue traditsiooni ja toetuse algus ka teiste linnade jaoks,» sõnas Ort. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles