Nädala raamat: me sööme selleks, et elada, aga toit ei pea olema keskpärane

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Toidu testimine.
Toidu testimine. Foto: Ruslan Olinchuk / PantherMedia / Scanpix

Kuku raadio nädala raamat on Marty Jopsoni «Toiduteadus. Uurimus sellest, mida me sööme ja kuidas süüa teeme», Postimehe kirjastuselt. Raamatut tutvustab Küllo Arjakas. 

Lustakas ja entusiastlik, ent sellegipoolest tõsisel teadusel rajanev raamat pakub lahendusi paljudele arusaamatustele, mida põhjustavad köögis keemia, füüsika ja bioloogia. Raamat räägib muu hulgas sellest, millal nuga terav püsib, kuidas toitu õigesti töödelda, mida tähendab viie sekundi reegel ja milline on toidu tulevik. 

Tagasi üles