Lucy Worsley avab kuninganna Victoria mitu erinevat rolli

Copy
Kuninganna Victoria portree (Franz Winterhalter 1856) Kensingtoni palees Londonis.
Kuninganna Victoria portree (Franz Winterhalter 1856) Kensingtoni palees Londonis. Foto: Aaron Chown / PA Wire/PA Images/ Scanpix

Täna möödus täpselt 200 aastat kuninganna Victoria sünnist ja selle puhul ilmus Tänapäevalt ka eesti keeles Lucy Worsley raamat «Kuninganna Victoria: tütar, naine, ema, lesk».

Foto: Raamat

Praeguse hetke kiidetuima ja populaarseima Victoria eluloo autor Lucy Worsley on ajaloolane, Kuninglike Paleede peakuraator ning mitmete ka meil näidatud ajaloodokumentaalide saatejuht. Raamatu tõlkis eesti keelde Jana Linnart.

Lucy Worsley raamatus avaneb lugejale kolm Victoriat: alati musta kandev väike ümar vanadaam, kirglik ja romantiline printsess, kes armastab tantsida, ning monarhia rolli muutev edukas kuninganna. Lisaks on juttu kuninganna Victoriast kui tütrest, abikaasast, emast ja lesest, kes peab kõigis nendes rollides vastama ühiskonna ootustele, olles sõnades konservatiivne, ent tegudes uuendusmeelne.

Worsley üksikasjalik ja intiimne lähivaade Suurbritannia tuntuima naise vastuolulisse elusse põhineb muu hulgas peategelase päevikutel ja kirjadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles