Kuidas Margaret Atwood ja sokid päästsid ühe raamatupoe sulgemisest

Copy
Margaret Atwood.
Margaret Atwood. Foto: ARMANDO BABANI / EPA / SCANPIX

Üha suureneva konkurentsi tõttu on raamatukettidel raske pinnal püsida ja nii mõnigi mõnus pood on oma uksed sulgenud või peab seda peagi tegema. Ühe poeketi juht sai tänu kirjanik Margaret Atwoodile inspiratsiooni muutusteks, mis tema ettevõtte päästis.

Kanada suurima raamatuketi Indigo tegevjuht Heather Reisman kohtus Margaret Atwoodiga 2015. aastal. Pärast pikka vestlust jätsid nad hüvasti ja Atwood mainis, et plaanib nüüd mugavate sokkidega raamatut lugedes lõõgastuda, kirjutab Bookstr.

Sellest tekkis Heather Reismanil idee välja arendada uus toode, pehmed ja karvased «lugemissokid». Indigo kinketoode osutus populaarseks ja see oli esimene samm suuremate muutuste poole, mille tagajärjel sai Indigo raamatupoodidest kultuurne pood raamatusõpradele.

Nüüd on Indigos müügil lai valik lugemissokke igaks elujuhtumiks. Peale sokkide on müügil veel suur hulk tarbeesemeid, mis pole otseselt raamatutega seotud, kuid mis teevad lugeja elu mugavaks.

Indigo.
Indigo. Foto: Shutterstock

Näiteks on poes müügil veepudelid, kätekreemid jms asjad, mida varem raamatupoodides ei müüdud. Kõige selle kõrval on aga raamatud ikka müügil. Paraku on vaid raamatumüügiga ettevõtetel raske toime tulla, mistõttu võib muid tarbeesemeid leida paljude raamatupoodide lettidelt.

Täna on Indigol 85 suurt poodi ja 120 väiksemat poekest. Reismani selgitusel on Indigo areng klientidele nii hästi peale läinud, et nüüd laienevad nad ka Ameerikasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles