Rõõmusõnum fännidele: aasta pärast ilmub «Näljamängude» triloogia eellugu

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Jennifer Lawrence Katniss Everdeenina filmis «Näljamängud».
Jennifer Lawrence Katniss Everdeenina filmis «Näljamängud». Foto: Murray Close / AP/Scanpix

«Näljamängude» triloogia autor, kirjanik Suzanne Collins avaldab järgmisel aastal uue romaani. Tegu on eellooga, mille sündmused toimuvad 64 aastat enne seni ilmunud teoste algust.

"Näljamängude" sarjas ilmub uus raamat 19. mail 2020.
"Näljamängude" sarjas ilmub uus raamat 19. mail 2020. Foto: AP/ Scanpix

AP avaldas, et uus teos ilmub 2020. aasta 19. mail ja sel ei ole veel nime. Collinsi sõnul jutustab ta uues raamatus sellest, mis toimus Panemis enne ebaõnnestunud ülestõusu.

«Tahtsin selles raamatus uurida looduse seisukorda, kes me inimestena oleme ja mida on selleks vaja, et ellu jääda,» rääkis autor, kelle sõnul on sõjajärgne Panemi olustik väga viljakas pinnas selleks, et sealsed tegelased saaksid nende küsimustega vaeva näha ja seeläbi enda jaoks inimlikkust mõtestada.

Uue raamatu tegevus toimub tükk aega enne Katniss Everdeeni kangelastegusid osades «Näljamängud», «Lahvatab leek» ning «Pilapasknäär». Seda, millest täpsemalt juttu ja millised tegelased eeloos üles astuvad, veel ei paljastatud.

Suzanne Collinsi menusarja põhjal on valminud edukad filmid, kus peaosa kehastas Jennifer Lawrence. Lionsgate’i stuudio juht Joe Drake ütles, et nad ei jõua uut raamatut ära oodata. Kas ka selle põhjal film tehakse, ei ole veel teada.

Suzanne Collins.
Suzanne Collins. Foto: Mario Anzuoni / Reuters / Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles