Kolm raamatut, mida Elizabeth Gilbert soovitab suvel lugeda (1)

Copy
Elizabeth Gilbert.
Elizabeth Gilbert. Foto: CHRIS HELGREN / REUTERS / Scanpix

Ülipopulaarse teose «Söö, palveta, armasta» autor Elizabeth Gilbert soovitab GoodReads vahendusel suveks kolme head raamatut.

«WOLFPACK: How to Come Together, Unleash Our Power, and Change the Game»

Abby Wambach

USA tippsportlane, kahekordne Olümpia mängude kuldmedalist Abby Wambach julgustab selles ingliskeelses teoses naisi ühte hoidma, et koos ka individuaalselt võidukad olla. Raamat põhineb Wambachi inspireerival koolilõpetajatele peetud kõnel, mis internetis kulutulena edasi levis ja väga palju tähelepanu pälvis. Nii nagu oma kõnes, kirjutab edukas jalgpallur oma ideest naisi rohkem kokku tuua. «Me ei ole kunagi olnud Punamütsikesed,» kirjutab ta. «Me oleme Hundid. Me peame sellelt rajalt maha astuma ja uue sisse tallama: üheskoos.»

«The Great Believers»

Rebecca Makkai 

See auhinnatud kirjandusteos on meil kättesaadav vaid inglise keeles. Makkai jutustab loo 1985. tegutsevast kunstnikust nimega Yale Tishman, kelle sõbrad hakkavad üksteise järel AIDSi haigestuma. Peagi jääb alles vaid temasõbra laps Fiona. Lugu jätkub 30 aastat hiljem, kui Fional tuleb omakorda toime tulla maailmas, kus see raske haigus on tema ellu nii palju segadust külvanud. Kahe tegelase lood põimuvad tänapäevas, kus neil on raskusi hävingus hea leidmisega.

«The Gifted School»

Bruce Holsinger 

See on nutikas ja kütkestav romaan sõpradest ja nende vanematest, kes lähevad omavahel raksu, kui piirkonnas avatakse andekatelaste kool. Autor vaatleb, kuidas lapsevanemad käituvad, kui teemaks on ambitsioonid, konkurents, saavutusvajadus, potentsiaal, andekus ja privileegid. Paraku ei ole ka seda teost veel eesti keelde tõlgitud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles