Pildid: mees pani müüki viis tonni kaaluva koomiksikogu

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Martin Morris.
Martin Morris. Foto: Caters News Agency / Scanpix

Eluaegne koomiksikoguja Martin Morris otsustas maha müüa oma hiiglasliku kogu, mille väärtust on raske hinnata.

Martin Morris hakkas koomikseid koguma viieaastaselt. Kui tema isa ostis pühapäeva hommikul ajalehe, võttis ta pojale ka viis või kuus koomiksit. Nüüd on Martin 63-aastane ja tal on elu jooksul kogunenud 36 000 koomiksit, mida ta hoiab 150 kastis ning mis kaaluvad kokku umbes viis tonni.

Foto: Caters News Agency/ Scanpix

Koomiksite kogumine on olnud Martinile eluaegne kinnisidee ning ta oletab, et tal võib olla obsessiiv-kompulsiivne häire. Iga kord, kui ta on läinud välja linna peale, on ta seadnud oma sammud mõne koomiksipoe poole, edastab Caters News.

Martin Morris.
Martin Morris. Foto: Caters News Agency/ Scanpix

Kõige hinnalisem koomiks Martini kogus on «Amazing Fantasy» 15. number, kus tutvustatakse esimest korda Ämblikmeest. Samasugune väga heas korras koomiks müüdi möödunud aastal maha 1 025 000 dollari ehk 902 415 euro eest. Ka Martinile kuuluv koomiks on heas korras, kuid mitte päris uue välimusega ning ta loodab selle eest saada 10 000 naela ehk 11 162 eurot.

Martin 2001. aastal. 
Martin 2001. aastal. Foto: Caters News Agency/ Scanpix

Müügist saadud raha eest loodab mees omale uue hobi leida. «Ma pean oma sõltuvuse millegi muuga asendama,» pihib ta. «Seepärast lähen välismaale reisima.»

Foto: Caters News Agency/ Scanpix

Martin müüb kõik oma koomiksid maha Ebay vahendusel.

Foto: Caters News Agency/ Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles