Rahvusraamatukogu paneb raamatud liikuma

Copy
Foto: Eesti Rahvusraamatukogu

Innovatsiooniprojekt «Raamatud liikuma» taotleb kaasaegset tehnoloogilist lahendust raamatukogulaenutuse teenusele. Projekti eesmärk on ühendada Eesti raamatukogude kollektsioonid ühte lihtsasse otsingusse, mis töötab olemasolevate e-kataloogide peal ning võimaldab kasutajal soovitud raamatuid koju tellida kõikjalt Eestist.

Projekti tulemusena valmib platvorm raamatukogude jaoks ning veebikeskkond ja mobiilirakendus, kus kasutaja saab otsingu teostada, tellimuse esitada, tellimuse staatust jälgida, raamatu saabumisest ja tagastustähtaegadest teavitusi saada, loetud raamatut sõbrale soovitada jne. Raamatukogudesse hangitud teavikud muutuvad mobiilseks ning lugeja koduraamatukoguks saab terve Eesti raamatukoguvõrk.

Kultuuriminister Tõnis Lukas kommenteeris: «Rõõmustan, et Eesti elanikud saavad peagi lihtsalt ja kiirelt ligipääsu kogu riigi raamatukogudes asuvale lugemisvarale. Uus aeg nõuab uusi teenusemudeleid. Ka raamatukogude kasutajate käitumine muutub ja ootused teisenevad. Selleks pakumegi kaasaegseid lahendusi.»

Rahvusraamatukogu peadirektor Janne Andresoo sõnas, et projekti rakendamisel on võimalik pakkuda kasutajale oluliselt laiemate võimalustega teenust, samuti võimaldada raamatu liikumist kiirelt ja mugavalt kasutajani. «Olen väga õnnelik, et Rahvusraamatukogu on astumas suure sammu tulevikku, tehes raamatukogudes talletatava teadmuse ühtlaselt ja kaasaegset ootuspiiri arvestavalt kättesaadavaks kõigile Eesti elanikele, kasutades seejuures tänapäevaseid tehnoloogilisi ja jagamismajanduslikke lahendusi,» nentis Andresoo. 

Projekt «Raamatud liikuma» on finantseeritud EASi innovatsiooni edendavate hangete programmist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles