Pew uuring: põlvkond, kes kõige rohkem raamatukogus käib

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Foto: Viktor Cap / PantherMedia / Scanpix

Pew uuringukeskuse uuest raportist selgub, et USAs käivad avalikes raamatukogudes kõige sagedamini Y-generatsiooni esindajad.

Y-põlvkond ehk millenniumilapsed on inimesed, kelle sünniaastad on alates 1980ndate algusaastad kuni 2000ndate algusaastad. Seega on nad praegu vanuses 20-37. Uuringu järgi on 53 protsenti neist kasutanud viimase 12 kuu jooksul raamatukogu teenuseid, edastab Reading Addicts.

Võrdluseks:  X-põlvkonna seast käis möödunud aastal raamatukogus 45 protsenti, beebibuumeritest 43 protsenti ning vaiksest põlvkonnast (sündinud enne 1946. aastat) 36 protsenti.

Ühtlasi näitas uuring, et noored täiskasvanud on võrreldes teistega suurema tõenäosusega kasutanud raamatukogude kodulehekülgi.

Raamatukogude populaarsuse põhjuseks peetakse viimase 20 aasta jooksul toimunud uuendusi, mis inimesi ligi meelitavad: arvutisaale, internetiühendust, laste lugemisprogramme ja vabu ruume, kus inimesed saavad kohtuda.

Lisaks selgus uuringust, et naised külastavad raamatukogusid rohkem kui mehed (54 protsenti vs 39 protsenti). Ka laenutavad raamatuid pigem ülikooliharidusega inimesed kui keskkooliharidusega inimesed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles