Lepatriinu: olen üks nendest, kes vaatas filmi ja pahurdas, et raamatus küll nii ei olnud!

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Lepatriinu.
Lepatriinu. Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Laulja ja kunstnik Triinu Paomets, kes on laiemalt tuntud kui Lepatriinu, naudib enda sõnul väga lugemist ja eelistab peamiselt krimiromaane või põnevikke.

«Dan Browni teosed on mul kõik korduvalt läbi loetud,» räägib Lepatriinu. «Esimene, mille tema teostest avastasin oli «Inglid ja Deemonid» ja arvan, et olin siis 15-aastane noor ning pigem väidan tänaseni, et tegemist on mu lemmikraamatuga. Olen üks nendest, kes vaatas filmi ja pahurdas: «Raamatus küll nii ei olnud!»»

Viimane teos, mida Triinu oma lemmikkirjanikult luges, oli «Päritolu». Selle ilmumist pidi ta pikki kuid ootama.

Teiste lemmikute seas märgib Lepatriinu ära Eia Uusi «Minu Prantsusmaa», mille lugemine talle väga meeldis. Samuti on talle hästi sobinud kirjastuse Petrone Print teised Minu-sarja teosed.

Lepatriinu tõdeb, et ei ole e-raamatutega siiani sõbraks saanud, sest ei ole harjunud ekraanilt lugema. Seetõttu eelistab ta raamatut oma käes hoida. «Aga äkki ma lihtsalt pole e-lugeritega veel piisavalt kokku puutunud, et see oleks mu südame võitnud,» oletab ta. «Lihtsam oleks ju küll - vähem tassimist ja rohkem ka ruumi kokkuhoidu.»

Lugemine on Triinu selgitusel igati tähtis, kuna see arendab ja aitab hoida mõistuse teravana. «Erinevalt televiisorist,» nendib ta. «Soovitus iseendale - peaks seda rohkem harrastama!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles