Kuumalainetes on raamatukogudel täita üllatav ülesanne

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Soul, Lõuna-Korea, 6. august 2017. Inimesed loevad Kyobo raamatupoes raamatuid, et vältida kuumalainega õues piinlemist.
Soul, Lõuna-Korea, 6. august 2017. Inimesed loevad Kyobo raamatupoes raamatuid, et vältida kuumalainega õues piinlemist. Foto: Shutterstock

Veel üks põhjus, miks meil tuleb raamatukogusid väärikalt hinnata: kummalainete ajal pakuvad need pelgupaika inimestele, kel ei ole kuskil mujal võimalik rahulikult hinge tõmmata ja maha jahtuda.

Palava ilmaga pakub konditsioneeriga raamatukogu leevendust ja meelelahutust, mistõttu on üleilmselt märganud kuumadel suvepäevadel külastatavuse tõusu, edastab Book Riot.

Võimalus jahedas raamatukogus mõnusalt aega veeta on eriti hädavajalik neile, kelle tervisele võib kõrge temperatuur ohtlik olla ning kel kodus ei ole sellist jahutamise võimalust. Kõige vajalikum on see lastele ja eakatele ning inimestele, kel on kroonilisi haigusi või kes kannatavad uneprobleemide all.

Kuumalaine ajal soovitatakse tavaliselt toas püsida. See ei tähenda, et peaks vaid kodus norutama. Paraku on paljud õhukonditsioneeriga avalikud kohad (poed, kinod, kohvikud) suunatud tarbimisele. Need, kel vaba raha käes ei ole, leiavad oma tee pigem raamatukokku, kus olemise eest tasu ei küsita. Prantsusmaal on raamatukogude kõrval ärgitatud inimesi külastama ka tasuta muuseume.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles