Poelettidele on jõudnud raamat, mis räägib kohtumisest Amasoonia püha taimega

Copy
Foto: Raamat

Antropoloogiaprofessor räägib püha taime teest ja meelerännakute kogemustest Amasoonia vihmametsades.

Äsja jõudis raamatulettidele mahukas teos «Ayahuasca antoloogia. Kohtumised Amasoonia püha taimega», mis räägib selle taime tajumuutvat teed tarvitanud kunstnike, looduse- ja kultuuriuurijate jpt kogemusest oma meelerännakutel.

Tõlkeraamatu autorid on Brasiilia antropoloogiaprofessor Luis Eduardo Luna ja literaat Steven F. White. Luna esines ka mullu sügisel Eestis peetud psühhodeelikume käsitlenud konverentsil Psycherence, kus ta andis ülevaate ayahuasca kasutamisest Amasoonia põlisrahvaste animistlikus maailmakäsitluses, selliste kogemuste potentsiaalist ja ohtudest, mõjust sotsiaalsetele muutustele ja nende taimede ravivõimalustest. Konverentsi korraldas ja raamatu andis välja Eesti Transpersonaalne Assotsiatsioon.

«Vihmametsadesse ja ayahuasca maailmadesse pole vaja uisapäisa seiklema minna. Turvaliseks ja tulemuslikuks rännakuks kaugetele maadele ja iseendasse on vaja austust ja heasoovlikkust seal kohatava suhtes, teadlikkust oma võimetest ja vajadustest, mõistlikku ettevaatust ja enne meid neil radadel rännanute kogemustest kogutud tarkust. Seda tarkust on selles toekas raamatus hea hulk,» kirjutab Tartu Ülikooli doktorant, MTÜ Psühhedeeliateadus juhatuse liige Helle Kaasik. «Mul on suur rõõm näha, et koos teadvust muutvate taimedega levivad üle maailma ka teadmised nende taimede kasutamise võimalustest ja tulemustest. Sellesse raamatusse on koondatud hulga ayahuasca-uuringute alustekste selle ala tõelistelt asjatundjatelt ja see pakub head vaimutoitu neile, keda huvitab antropoloogia, etnobotaanika, folkloor, religiooniuuringud, spirituaalsus, loodusravi ja psühholoogia, samuti neile, kes tunnevad huvi psüühikat mõjutavate loodusravimite ja muutunud teadvusseisundite vastu.»

Raamat kuulub sarja «Eesti transpersonaalse psühholoogia varamu», kus on ilmunud kümneid tõlkeraamatuid maailma selle ala tippautoritelt.

Foto: Raamat

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles