14 inspireerivat mõtet menukirjanik Robin Sharma sulest

Copy
Robin Sharma.
Robin Sharma. Foto: Erakogu

Menukite autor Robin Sharma on juhtimisala, särava esinemise ja isikliku meisterlikkuse arendamise üks suuremaid asjatundjaid maailmas. Tunnustatud juhtimisguru ja ülemaailmse kuulsusega raamatu «Munk, kes müüs maha oma Ferrari» autor esineb 5. novembril Tallinnas Saku suurhallis Eesti läbi aegade suurimal koolitusel Better You.

Oma raamatus «Juhtimistarkus mungalt, kes müüs maha oma Ferrari» tutvustab Sharma tähelepanuväärset astmelist süsteemi, mis aitab taastada usalduse, pühendumuse ja tööõhina teie organisatsioonis ning kujundada samal ajal ümber teie enese elu. Selgelt ja lihtsalt on Sharma koondanud ajatu tarkuse sisekaemuslikust juhtimisest kaheksasse õppetundi. Juhid, ülemused ja ettevõtjad võivad neid vahetult rakendada töössesuhtumise parandamiseks, lojaalsuse vallapäästmiseks ja tootlikkuse kasvatamiseks meie rahutul ajal, luues samal ajal rõõmsama isikliku elu ka endale.

Kirja pandud lihtsalt loetava mõistujutuna, on tegemist raamatuga, mis ei jäta sügavalt puudutamata ning innustab saama selliseks juhiks, kes annab elule värvi, lisab maailmale tõelist väärtust ja jätab enesest maha kestva pärandi.

Postimees avaldab raamatust inspireerivaid mõtteid.

  • Inimese silmad võivad avaldada tõtt. Need võivad nähtavale tuua soojuse, ebakindluse, ebasiiruse ja ausameelsuse, kui vaid vaevud neisse pilku heitma.
  • Mõtisklemine ja sisevaatlus on tähtsamaid ärialaseid oskusi. Infost küllastunud maailmas on edu tagatiseks ideed ning tulemuslikumad on inimesed, kes kõige tõhusamalt mõtlevad.
  • Kui sul on teadmised ja südikust, siis ei ole miski sinu jaoks võimatu.
  • Innustatuna teadmisest selle kohta, kuhu oled teel, säilitad vapruse edasirühkimiseks.
  • Juhtimine on elufilosoofia. See saab alguse inimese seest, enesedistsipliinist, mida on vaja enda juhtimiseks ja tundmaõppimiseks, mõistmiseks, et elu põhiolemus seisneb juhtimises.
  • Tõeliselt targad inimesed püüdlevad juhtimise poole mitte üksnes tööalaselt, vaid ka igapäevaelus.
  • Juhid peavad olema endiselt vastuvõtlikud uutele teadmistele. Nad peavad end alati nägema elukestvate õpilastena, ükskõik kui uhked tiitlid ja ametinimetused nende kvaliteetset nimekaarti ei kaunistaks. Nad peavad võtma omaks selle, mida ida targad nimetavad algaja vaimuks; hoiaku, mis on edukale juhile äärmiselt tähtis. Nad peavad muutuma alandlikuks. Alandlikkus on põhiolemuslik juhtimisdistsipliin.
  • Välisele juhtimisele eelneb sisemine. Ennekõike tuleb aru saada, kuidas juhtida iseennast.
  • Kõige mõjukamad ja lugupeetumad juhid hoiavad oma juhtimismudeli kooskõlas teatavate iidsete reeglitega.
  • Üks juhtimisõppetunde on see, et enne suurt võitu kogetakse sageli mõnd raskust. Lahendus on siis säilitada keskendatus ja usk enesesse.
  • Ärimaailma suured juhid näevad vaimusilmas selgelt ette oma liikumissuunda tulevikus. Nad kujundavad kristallselge plaani või pildi sellest, missugune on nende ettevõte eelseisvatel aastatel. Nad teavad üksikasjalikult, mis liiki edu poole nemad ja nende töötajad püüdlevad. Iga samm, mille nad teevad, peab neid viima lähemale nende elavalt kujutletud tulevikule. See on suurte juhtide peamine saladus.
  • Suurepärane organisatsioon saab alguse suurepärasest juhist. Igal suurel juhil on julgeid unistusi.
  • Kui oma visiooni järgid, leiab edu sind ise üles. Kokkuvõttes ei saa sa tegelikult edu poole püüelda, vaid edu johtub millestki. See voogab väärilise eesmärgi nimel tehtud tulemuslike jõupingutuste ettekavatsemata kõrvalsaadusena.
  • Iga suur juht on sisekaemuslik. Ta on loonud selge ühenduse tulevikuga, kujutledes elavalt lõpptulemust.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles