Rein Taagepera esitleb raamatut «Julgus olla nõrk»

Copy
Politoloog Rein Taagepera.
Politoloog Rein Taagepera. Foto: Sille Annuk / Postimees

10. septembril kell 18 esitleb Rein Taagepera Tartu Kirjanduse Majas oma uut, «Eesti mõtteloo» sarjas ilmunud raamatut «Julgus olla nõrk», mille sisu hõlmab ajakirjas «Akadeemia» veerandsaja aasta jooksul avaldatud kirjutisi.

«Eesti mehe suurimaks nõrkuseks on, et ta ei julge olla nõrk. Ta on valmis viljatuks jonniks ka seal, kus teab, et teisel on rohkem õigus. Oh, ta on valmis viljatuks jonniks just eriti siis, kui teab, et teisel on rohkem õigus. Sest muidu paistaks ta enda arvates nõrk, ja seda ta pelgab nagu vanajumal välku,» kirjutab Rein Taagepera raamatu nimiartiklis, milles välja toodud seisukohad on talle omaselt arvudega toetatud.

Tartu Ülikooli Johan Skytte poliitikauuringute instituudi emeriitprofessori Rein Taagepera nimi ei vaja laiemat tutvustust. Akadeemilises plaanis on ta juhendanud dissertatsioone tuumasõjast soome-ugri rahvasteni. Tema teaduspagasisse kuuluva tuumafüüsika ja sotsiaalteaduste ühisosaks võib lugeda kvantitatiivsete mudelite kasutamist: ta on loonud ja testinud mudeleid võidurelvastumise, maailma rahvastiku kasvu ja ajalooliste impeeriumite kasvu kohta. Taagepera on tuntud nii oma tegevuse poolest poliitikas kui ühiskondlikus elus. Tema panus ülikooli arengusse Tartu Ülikooli sotsiaalteaduskonna asutaja ning selle esimese dekaanina on hindamatu suurusega.

Raamat ilmub «Eesti mõtteloo» raamatusarja 148. köitena.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles