Toitumisteadlane jagab värskelt ilmunud bestselleris toidu valmistamiseks vajalikke taustateadmisi

FOTO: Shutterstock

Koolibri kirjastusel ilmus dr Stuart Farrimondi sisukas käsiraamat «Gastronoomia. Praktilised küsimused. Teaduslikud vastused», mille on eesti keelde tõlkinud Anneli Kritšmann-Lekštedt.

FOTO: Raamat

Milliseid köögivilju on kasulikum toorelt süüa, milliseid kuumutada? Kuidas küpsetada mahlast steiki või täiuslikku kala? Miks popkorn plaksub? Kas keedetud riisi tohib soojendada? Miks tuleb ubadele keetmisel soola lisada? Toitumisteadlane dr Stuart Farrimond teab vastust kõigile seesugustele küsimustele ning viib teie kokandusteadmised ja toiduvalmistamisoskuse uuele tasandile.

Briti bestseller «Gastronoomia. Praktilised küsimused. Teaduslikud vastused» pakub kõrvuti nii põhjapanevaid teadmisi kui praktilisi samm-sammulisi nõuandeid, tuues molekulaartasandil toiduteaduse peentest gurmeerestoranidest teie kodusesse kööki. Autor jagab hea toidu valmistamiseks vajalikke taustateadmisi kõigi toiduainete kohta, alates lihast, kalast, piimast ja munast kuni köögiviljade, maitsetaimede, jahu ja õlini. Raamat lükkab ümber paljud levinud eksiarvamused ja näitab, kuidas teadus aitab mõista köögis toimuvaid igapäevaseid imesid.

Praktilised lahendused üle 160 kulinaarsele küsimusele ja probleemile, mille teaduslikud põhjendused toetuvad uusimatele uuringutele.

Tagasi üles