Galerii: EV100 raamatusarjas esitleti Heie Marie Treieri teost «Eesti fotograafia 100 aastat»

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy

23. septembril esitleti Fotografiska Tallinnas EV100 raamatusarja kuuluvat teost «Eesti fotograafia 100 aastat». Teos on heaks täienduseks juba varasemalt ilmunud fotograafia-alastele kogumikele, valgustades välja valitud tahke Eesti fotograafia ajaloos.

Raamatu autori Heie Marie Treieri sõnul tähistab fotograafia tulek moderniseerumise ajastu saabumist Eestisse ning just sellel ajastul tekkis ka Eesti riik. Fotograafia osutub läbi aastakümnete väga kirglikuks valdkonnaks, mida on arendanud suurepärased isiksused, kelle elutöö väärib tähelepanu. «Samas on fotograafia kui demokraatlik valdkond avatud nii uurijatele kui huvilistele, seda eriti tänapäeval, mil fotograafiaga tegelemine on üha kättesaadavam kõigile,» ütles Treier.

«Fotograafia on valdkond, mis kujundab meie mälu. Ühiskondlikud sündmused, tuntud isikud ja kohad ajaloos – need on enamasti tuntud just fotode kaudu,» ütles Eesti Vabariik 100. juhtrühma liige Margus Kasterpalu. «Mul on väga hea meel, et selle paljutahulise valdkonna arengutee läbi sajandi on jõudnud kaante vahele,» lisas ta.

Teos «Eesti fotograafia 100 aastat» vaatleb Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva raames perioodi, mis jääb vahemikku 1918-2018. Raamat uurib lisaks üldisele fotoloole juhtumeid, mille tähenduslikkuse aste on kõrge, dubleerimata varasemalt ilmunud käsitlusi.

Juubeliperioodil ilmub EV100 raamatusarjas üle 40 teose, mis jutustavad Eesti arengulugu läbi eri valdkondade. Raamatusarja teemad on valinud Riigikantselei EV100 juhtrühm ja raamatusarja kolleegium koosseisus Mart Orav, Aleksei Lotman ja Peeter Saari. 

Ülevaatesarja annab aastail 2018-2019 välja kirjastus Post Factum koostöös Riigikantselei EV100 korraldustoimkonnaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles