Robin Sharma: et jõukaks saada, lõpeta soovimine, et sul oleks rohkem raha

Copy
Robin Sharma.
Robin Sharma. Foto: Erakogu

Tunnustatud juhtimisguru ja bestselleri «Munk, kes müüs maha oma Ferrari» autor Robin S. Sharma, kes esineb 5. novembril Tallinnas seminaril «Better you», selgitab raamatus «Perekonna tarkused mungalt, kes müüs maha oma Ferrari» lihtsat, kuid samas hämmastavalt tõhusat süsteemi, kuidas valla päästa oma lapse loomulik juhipotentsiaal, samal ajal ka ise õnnelikumat ja täisväärtuslikumat elu nautides. Avaldame raamatust mõtlemapanevaid tsitaate.

  • Raamat

    Õnnetus oli saanud mulle elu sõlmpunktiks, äratuseks, mida ma vajasin, et oma prioriteedid ümber teha ja elu korda saada. Haiglapalati üksinduses mõtlesin esmakordselt paljude aastate jooksul, kuidas ma üldse käitunud olin – lapsevanemana, partnerina, inimesena. Tundsin, et mulle on antud teine võimalus. Seekord kavatsesin ma olla targem, väärikam, parem. Otsustasin, et pöördun tagasi oluliste eluväärtuste juurde ning elan lihtsamalt.
  • Armastus on see, mida me selles maailmas hoopis rohkem vajaksime. Ma ei mõtle ainult teiste inimeste armastamist. Peaksime ka oma tööd armastama. Peaksime armastusega kohtlema oma ümbrust ning eelkõige iseennast. Minu tarkus on lihtne: kõik, mida sa oma elupäevade jooksul teed, peab rääkima armastusest.
  • Meie teekond on sama oluline, kui lõppeesmärk, nii et tähtis on mitte lükata edasi elust rõõmu tundmist mingit tulevikusündmust oodates.
  • Õnn tuleb siis, kui saavutad teatud mõtteviisi. Õnn pole mitte midagi muud, kui teatud meeleseisund, mille sa lood oma elu sündmusi vaadeldes ja tõlgendades. Sa saavutad selle, olles ülimalt tänulik kõige eest, mis sul on, arendades endas tänulikkuse seisundi, mis aitab sul hinnata kõiki oma elu väikseid imesid.
  • Kes annab, sellele antakse ning teistele andmine käivitab saamisprotsessi. Ära sea enda elu eesmärgiks õnnelikuks saada. Teeni teisi ning sea oma südame eesmärgiks teisi aidata – siis tuleb õnn su juurde.
  • Elu mõte on teenida jõudu, mis saatis su siia maailma. Siis on elamine rõõm.
  • Et jõukaks saada, lõpeta soovimine, et sul oleks rohkem raha, ning küsi endalt, kuidas saaks rohkem inimesi aidata. Kui oled tõeliselt keskendunud ja pühendunud nende inimeste elude paremaks muutmisele, keda sa teenid, hakkab raha sinu juurde voolama.
  • Kui me ainult tempot maha võtaksime ja suurt pilti näha püüaksime, saaksime paremini aru, miks me siin üldse oleme ja mida me teeme.
  • Meil on vaja õige perspektiiv kätte saada, et oma prioriteedid ära tunda ja korda seada. Meil on vaja «10 km kõrgusele tõusta», et tõeliselt näha, mida me oma eluga teeme, ning endale taas õige suund kätte juhatada.
  • Hädasolija aitamine on üks meie kõige pühamaid tõotusi.
  • Kõige olulisem elus pole mitte see, mida sa sealt saad, vaid mida sa annad. Elu tähendab teiste abistamist, nende õnnistamist iga oma teoga.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles