Läheb põnevaks! Quentin Tarantino kirjutab raamatut

Copy
Quentin Tarantino.
Quentin Tarantino. Foto: Valery Sharifulin/TASS/Scanpix

Tuntud Hollywoodi lavastaja ja stsenarist Quentin Tarantino mainis väljaandes DGA Quarterly avaldatud vestluses Martin Scorsesega, et kirjutab raamatut.

Tarantino raamatu tegelaseks on teise maailmasõja veteran, kes on näinud palju verevalamist. Vestluses märgib lavastaja, et tema tegelane tunneb pärast sõda koju naastes, et Hollywoodi filmid ei kõneta teda enam ning on sõjakoledustega võrreldes lapsikud. Siis kuuleb ta üha rohkem kiidusõnu välismaiste filmitegijate Kurosawa ja Fellini kohta ning temas tekib taas filmide vastu huvi.

Filmimaailm annab Tarantinole hea meetodi, kuidas pääseda veterani mõttemaailma. Tänu kirjutamisele on ta enda sõnul saanud imelise võimaluse oma lemmikfilme «uuesti vaadata», seekord siis läbi raamatutegelase silmade. «Seega ma naudin nende filmide vaatamist, aga samal ajal ma ka mõtlen, et kuidas ta neid talub? Kuidas tema neid näeb?» selgitas ta.

Rohkem Tarantino selles vestluses raamatu kohta ei paljastanud ja pole teada, millal see võiks valmida. Samas annab kirjatööga tegelemine kinnitust juttudele, et Quentin Tarantino on filmide tegemisest loobunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles