Galerii: EV100 juubelitrükiste sari jõudis lõpule teosega «Eesti õiguse 100 aastat»

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy

4. oktoobril esitleti Tartu raekojas EV100 raamatusarja teost «Eesti õiguse 100 aastat», mis räägib Eesti kui õigusriigi kujunemisteest alates oma territooriumi määratlemisest kuni taasiseseisvunud Eesti Vabariigi õigusreformideni. Ühtlasi on «Eesti õiguse 100 aastat» ka viimane teos 43st raamatust koosnevas EV100 juubelitrükiste sarjas.

Raamatu autorite Marju Luts-Sootaki ja Hesi Siimets-Grossi sõnul annab see seni puudunud ülevaate tähtsatest muutustest või nende ärajäämisest Eesti riigi õiguskorras. «Kuna õigusel erinevalt loodusteadustest puudub laboratoorium, kus katsetada erinevaid lahendusi, on õiguse ainus katselava tema enda ajalugu. Kes tahab, oskab ajaloost õppida - nüüd ka Eesti oma õiguse ajaloost,» nentisid autorid ühiselt.

«Eesti rahvas on ikka au sees pidanud kirjutatud seadust, otsinud taga õigust. Nii on õite tore, et ka õigusvaldkond on saanud oma raamatu EV100 sarjas,» ütles Eesti Vabariik 100. aastapäeva juhtrühma esimees Toomas Kiho.

Teos «Eesti õiguse 100 aastat» annab ülevaate õiguse arengutest läbi aastasaja, olles esimene raamat, milles käsitletakse tähtsamaid õiguse valdkondi Eesti riikluse ja okupatsioonide ajal.

Tallinnas toimub EV100 raamatusarja teose «Eesti õiguse 100 aastat» esitlus 7. oktoobril kell 14 Solarise Apollos.

Juubeliperioodil ilmus EV100 raamatusarjas 43 teost, mis jutustavad Eesti arengulugu läbi eri valdkondade. Raamatusarja teemad on valinud Riigikantselei EV100 juhtrühm ja raamatusarja kolleegium koosseisus Mart Orav, Aleksei Lotman ja Peeter Saari. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles