Roland Tokko: igaühest võib saada edukas ettevõtja!

Copy
Roland Tokko
Roland Tokko Foto: Erakogu

Miks üldse hakata ettevõtjaks? Vastus on väga lihtne. Ettevõtlus on üks parimaid viise, kuidas saavutada vabadus, mis annab sulle märkimisväärselt rohkem võimalusi elada just sellist elu, nagu sa soovid. Teha seda, mis sulle meeldib, ja valida, kellega sa seda kõike teed.

«Igaühest võib saada edukas ettevõtja, kui ta teab, millele edu saavutamiseks keskenduda tuleb. Tähtsaim on väärtuse loomine võimalikult paljudele inimestele,» on raamatu «12 asja, mida koolis ei õpetatud, aga mida kõik peaksid teadma» autor ja Edu Akadeemia juht Roland Tokko veendunud.

Foto: Raamat

«Ettevõtlusega alustades või tegelikult juba ka asja sees olles on oluline jälgida, millises faasis on majandusharu, kus sa tegutsema soovid hakkad. Väga tihti alustatakse ettevõtlusega mingis valdkonnas sellepärast, et selle vastu on tarbijatel suurem huvi tekkinud, kuid tasub kindlasti küsida, kas tegemist ei ole juba langusfaasiga,» räägib Tokko.

Tokko soovitab enne alustamist teha eeltööd ja uurida, millises elutsüklis on majandusharu, kus sa tahaksid tegutsema hakata.

«Eestis ettevõtlusega algust tehes tuleb meeles pidada ka siinse turu väiksust. See tähendab, et ükskõik mida sa teed, on potentsiaalseid ostjaid vähem kui paljudes teistes riikides. Eriti juhul, kui teed midagi sellist, mis on suunatud väiksemale sihtrühmale. Väga keeruline on oma ärist elatusallikas kujundada, sest Eestis ei ole selleks piisavalt kliente. Sul on kaks võimalust: kas loobud sellest ideest või mõtled välja, kuidas saada rohkem kliente,» lisab Roland.

Kõige tähtsamaks peab Roland siiski inimeste teenimist.

«Tuleb keskenduda väärtuse loomisele inimeste jaoks. Sinu peamine küsimus ei peaks olema see, kuidas miljon eurot teenida, vaid see, kuidas teenida miljonit inimest. Mida rohkem on inimesi, kellele sa väärtust lood, seda tõenäolisem on, et sul ja su ettevõttel läheb hästi,» on Tokko veendunud.

Oled unistanud ettevõtjaks hakkamisest, aga ei tea, kuidas pihta hakata? Roland Tokko annab nõu!

  • Leia valdkond, kus on kasvupotentsiaali.
  • Kaasa õiged inimesed.
  • Hakka pihta palgatöö kõrvalt.
  • Teeni inimesi ja vaata, et neid oleks võimalikult palju.
  • Ole valmis andma rohkem, kui saad.
  • Luba vähem, anna rohkem.
  • Õpi parimatelt.
  • Laiene võimalikult kiiresti oma äriga Eestist välja.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles