Puust ja punaseks: kuidas korraldada brantši?

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Foto: Raamat

Mis oleks, kui paneksid nutiseadmed hetkeks kõrvale ja võtaksid aega siin olemiseks? Kutsu pere ja/või sõbrad brantšile, vaadake üksteisele otsa ning küsige: «Kuidas Sul läheb?» Naerge, sööge, nautige! Ja öelge, kui kallid ja olulised üksteisele olete. Seda pole kunagi liiga palju!

Värskelt ilmunud Kaie Hakoneni kokaraamatus «Brantš. Puhtad maitsed ja rõõm koos söömisest» on 55 mitmekülgset puhtast toorainest lihtsat ja maitsvat retsepti. Valikus on veganiroad, samuti teravilja-, gluteeni-, laktoosi-, kaseiini-, soja-, pähkli- ja munavabad ning madala süsivesikusisaldusega toidud. Proovi ja armu!

Avaldame raamatust näitena marjase kookosegranola retsepti, et saaksid seda ise järele proovida.

Foto: Hea lugu

MARJANE KOOKOSEGRANOLA

  • 4 dl kookoshelbeid
  • 1 suur sl kookosõli
  • 2 sl kookosvõid
  • 2 sl agaavisiirupit
  • 0,5–1 tl vaniljet
  • 1 dl kuivatatud kirsse (suhkrustamata)
  • 1 dl goji-marju
  • 1 dl õhkkuivatatud maasikaid või vaarikaid või mustikaid
  • (võid kasutada maitse järgi ka muid suhkruvabu kuivatatud marju ja/või puuvilju)

Soojenda pann madalal kuumusel. Mõõda kookosõli, kookosvõi ja agaavisiirup pannile ning lase sulada. Sega juurde kookoshelbed, vanilje, kirsid ja goji-marjad. Jahuta korralikult. Sega juurde õhkkuivatatud maasikad. Säilita kaanega purgis toatemperatuuril kuivas kohas.

Tagasi üles