Värskelt ilmunud Kaie Hakoneni kokaraamatus «Brantš. Puhtad maitsed ja rõõm koos söömisest» on 55 mitmekülgset puhtast toorainest lihtsat ja maitsvat retsepti. Valikus on veganiroad, samuti teravilja-, gluteeni-, laktoosi-, kaseiini-, soja-, pähkli- ja munavabad ning madala süsivesikusisaldusega toidud. Proovi ja armu!
Avaldame raamatust näitena marjase kookosegranola retsepti, et saaksid seda ise järele proovida.
- 4 dl kookoshelbeid
- 1 suur sl kookosõli
- 2 sl kookosvõid
- 2 sl agaavisiirupit
- 0,5–1 tl vaniljet
- 1 dl kuivatatud kirsse (suhkrustamata)
- 1 dl goji-marju
- 1 dl õhkkuivatatud maasikaid või vaarikaid või mustikaid
- (võid kasutada maitse järgi ka muid suhkruvabu kuivatatud marju ja/või puuvilju)
Soojenda pann madalal kuumusel. Mõõda kookosõli, kookosvõi ja agaavisiirup pannile ning lase sulada. Sega juurde kookoshelbed, vanilje, kirsid ja goji-marjad. Jahuta korralikult. Sega juurde õhkkuivatatud maasikad. Säilita kaanega purgis toatemperatuuril kuivas kohas.