Galerii: EV100 raamatusarja lõppu tähistati Kirjanike majas tänuüritusega

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy

9. oktoobril toimus Tallinnas Kirjanike majas EV100 juubelitrükiste sarja tänuõhtu Põhja-Eesti piirkonna autoritele ja teistele sarja valmimisele kaasa aidanutele. Juubeliperioodil ilmus EV100 raamatusarjas 43 teost, mis jutustavad Eesti arengulugu läbi eri valdkondade.

Eesti Vabariik 100. aastapäeva juhtrühma liige Tiit Pruuli: «Kes need 43 erinevaid eluvaldkondi puudutavat raamatut läbi loeb, peaks küll väga hästi aru saama, miks ja kuidas Eesti riik ja rahvas saja aasta jooksul nii hästi on edenenud. See sari on omamoodi Eesti entsüklopeedia, aga kirjutatud mõnusas ja loetavas stiilis.»

«Kirjastusel on olnud suur au ja privileeg teha see kingitus Eestile ning esile tõsta rohkem kui neljakümne olulise valdkonna saavutusi läbi sajandi,» ütles Kirjastuse Post Factum juht Eia Uus.

Tänuüritusel peeti meeles EV100 juubelisarja teoste autoreid, kolleegiumi, toimetajaid, raamatuesitluste vestluspartnereid, sponsoreid ja teisi, kes sarja valmimisse oma osa andsid.

Raamatusarja teemad on valinud Riigikantselei EV100 juhtrühm ja raamatusarja kolleegium koosseisus Mart Orav, Aleksei Lotman ja Peeter Saari. 

Ülevaatesarja andis aastail 2018-2019 välja Postimehe kirjastus Post Factum koostöös Riigikantselei EV100 korraldustoimkonnaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles