Seminar «Laps kirjanduses» arutleb huumori üle

Copy
Foto: Hannes Eichinger/PantherMedia / Scanpix

22. oktoobril 2019 kell 10.30–16.30 toimub Eesti Lastekirjanduse Keskuse ja Eesti Teaduste Akadeemia Underi ja Tuglase Kirjanduskeskuse ühisseminar «Laps kirjanduses». Juba seitsmendat korda toimuv seminar arutleb seekord huumori olemuse üle lastekirjanduses.

«Huumor kirjanduses ei ole ainult naljaasi. Aitavad ju humoorikad teosed leevendada laste pingeid, üle saada hirmudest, näidata olukordi teise nurga alt ning süvendada optimistlikku ellusuhtumist. Nii maksaks ka täiskasvanuil lustakaid lasteraamatuid tõsiselt võtta,» ütles lastekirjanduse keskuse kirjandusuurija Jaanika Palm.

Seminaril vaadeldakse, mis, kus ja miks on naljakas. Küsitakse, kas huumor on alati ühesugune või võib see ilmneda ka mitmel viisil. Uuritakse, kas iroonia, must huumor ja sarkasm töötavad ainult täiskasvanute või siiski ka laste peal. Jälgitakse, kuidas inimeste huumoritunnetus on ajas muutunud ning mil määral see mõjutab inimeste raamatuoste. Analüüsitakse, kuidas on seotud huumor ja lasteraamatuillustratsioon. Mõeldakse ka selle üle, milline raamat jääb lapsepõlvest kõige paremini meelde – kas kõige naljakam või kõige kurvem?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles