Lily Allen kirjutab ausalt nii loometöö raskustest kui teda seitse aastat jälitanud ahistajast

Copy
Lily Allen.
Lily Allen. Foto: Thomas Johansson/TT/TT NEWS AGENCY/ Scanpix

Ehte Puhangu tõlkes ilmunud Lily Alleni pihtimus «Täpselt minu mõtted» on aus ja avameelne elulugu, mis paljastab muusikatööstuse hämarad telgitagused.

Lily Allen «Täpselt minu mõtted».
Lily Allen «Täpselt minu mõtted». Foto: Raamat

«Nii et see olen mina. Ma olen Lily Allen. Ma sündisin 1985. aastal. Ma olen laulukirjutaja ja laulja, ema, tütar, õde, pesapunuja. Kunagi olin ma abikaasa. Ma olen kellegi tüdruksõber. Selle «kellegi» nimi on Dan ja ka tema on muusik. Ma olen aktivist – ühiskondlikult ja poliitiliselt. Ma olen säutsuja. Ma valin leiboriste. Ma kirjutan. Ma olen olnud nii edukas kui ka ebaõnnestuja. Mul puudub väljaõpe, suuremas osas olen ma iseõppija. Ülikoolis ma ei käinud, häid hindeid pole ma saanud, mul ei ole isegi keskharidust tõendavat dokumenti,» kirjutab popstaar otse südamest.

2006. aastal hitiga «Smile» kuulsaks saanud Lily Allen on nüüdseks üks Inglismaa menukamaid lauljaid ja laulukirjutajaid, kes on muu hulgas kandideerinud Grammyle ja Mercury Prize’ile ning võitnud Briti tähtsaima, Brit Awardsi muusikaauhinna ja koguni kolm laulukirjutajatele mõeldud Ivor Novello auhinda.

Raamatus «Täpselt minu mõtted», mis ilmus Inglismaal aastal 2018, kirjutab Lily Allen oma keerukast lapsepõlvest ja tormilisest eraelust, sealhulgas vahekordadest ja sõltuvustest. Mõistagi on juttu ka loomingust, teest tunnustuseni, kuulsusest, rahast, muusikafestivalidest ja kõige selle varjukülgedest: pidev meediakõmu, kohutavad mänedžerid ja seksuaalne ärakasutamine, vaimse tervise probleemid ja muusikut seitse aastat ahistanud hull jälitaja.

Inglismaal pälvis raamat ohtralt tähelepanu oma vaimukuse, aususe ja avameelsusega. Nagu kinnitab ka Allen ise raamatu eessõnas: «Ma räägin tõtt. Ma kirjutan seda selleks, et kui ma peaksin täna ära surema, siis saaksid mu tütred minu vigadest õppida. Kurat, ma panen selle kirja, et ma ise saaksin oma vigadest õppida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles