Soome kriminalisti uskumatud seiklused, mis on jõudnud ka teleekraanile

Copy
Lappeenranta.
Lappeenranta. Foto: Yuriy Somov/RIA Novosti/ Scanpix

Möödunud kuul ilmus Postimehe kirjastuselt J. M. Ilvese «Piirilinna» sarjas kolmas põnevik «Viie sõrme harjutus», mille on eesti keelde tõlkinud Tiina Maripuu.

J. M. Ilves «Viie sõrme harjutus».
J. M. Ilves «Viie sõrme harjutus». Foto: Postimehe kirjastus

Kesk sumedat suve röövivad kogenud kriminoloogi hingerahu mõistatuslikud mõrvad. Algab jaht ebatavaliselt halastamatule mõrtsukale, kelle esimesed ohvrid on ema koos lapsega.

Palgamõrvana paistnud loost hakkab üha enam läbi kumama kättemaks. Aga mille eest? Üliandeka, autistliku detektiivi Kari Sorjoneni ehmatuseks on asjasse segatud tema parem käsi, kunagine FSB agent Lena. Kas ta saab usaldada naist, kelle minevik ühendab teda Venemaa vanglas istuva narkoärikaga?

Jahtunud jäljed viivad neid kättemaksuhimulise kurjategija kannul 2000. aastate Peterburi allilma ning Tšetšeenia julma sõjani.

Põhjamaine nordic noir’ stiilis kriminaalromaan on kolmas ja viimane raamat sarjast «Piirilinn», millest on varem ilmunud «Nukumaja» ja «Lõppmäng».

Sarja televersioon on leitav Netflixis pealkirja «Bordertown» all. Seriaalil on ainuüksi Soomes üle miljoni vaataja ja see on pälvinud rohkelt rahvusvahelist tunnustust paljudes riikides, eriti Saksa- ja Prantsusmaal, Netflixi vahendusel aga ka Ameerika Ühendriikides, Kanadas, Venemaal jm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles