Robin Sharma Eesti suurimal seminaril: tulu ja mõju pole kunagi olulisemad kui isiksus

Copy
Robin Sharma.
Robin Sharma. Foto: Karen Härms

Edu Akadeemia korraldas Saku suurhallis 5. novembril Eesti suurima seminari Better You, kus kõnelesid Robin Sharma, Eric Edmeades, Peep Vain ja Marlen Annabel Kubri.

Sharma ütles, et tulu ja mõju pole kunagi olulisemad kui isiksus. «Ma tean, et te tahate äri teha. Kuidas olla tootlikum, võtta tööle õigeid inimesi, need on ka olulised. Aga kui olete korda saanud oma neli sisemist impeeriumi - aju, süda, hing, keha -, siis hakkavad asjad juhtuma. Te ei saa olla maailmas suurem kui see, kuidas te ennast näete. Kui te ei pea ennast nutikaks, kui olete ebakindel, siis teist maailmamuutjat ei saa,» sõnas ta.

Sharma ütles, et on üht lugu jutustanud 23 aastat ja usub endiselt, et see muudab midagi.

«Lugu on isast ja pojast. Poeg tahtis mängida. Isa luges lehte ja tal polnud eriti aega. Palun ära sega mind, ütles ta. Poeg käis endiselt peale. Siis tekkis isal idee: ta rebis lehe tükkideks ja palus poega, et see paneks lehe tükkidest uuesti kokku. Minuti pärast oli maakera, mille isa oli lehest tükkideks rebinud, juba kokku pandud. Isa ei mõistnud, kuidas poiss seda nii kiiresti tegi. Poiss selgitas, et maakera teisel poolel oli ühe inimese foto. Kui ta selle inimese foto kokku sai, siis sai kokku ka maakera.»

«Lugege Marcus Aureliuse suuri raamatuid. Need kõik räägivad sama juttu. Teie väline elu peegeldab seda, kes te ise olete. Me võime rääkida teistest tootlikkusideedest, tervisest, aga on põhimõtteliselt põhjus, miks teised tegijad tõusevad enne päikesetõusu ja tegelevad endaga. Kui te seda teete, siis teist saab tugevam inimene, te olete vähem ebakindel. Te olete truum oma unistusele, mitte mingisugune äpu. Võtke see aeg, kui maailm magab. Eile öösel ma ei jäänud magama. Ma ei tea, miks. Ma tegelesin meditatsiooniga, palvetasin, visualiseerisin. Küsiti, kas ma olen guru. Ei, ma olen isa, ma olen partner, ma kasvasin üles 3000 inimesega väikelinnas. Küll aga ma töötan,» lausus Sharma, kelle värskeim raamat kannab nime «Kella 5 klubi».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles