Indrek Hargla esitleb uut ajaloolist kriminaalromaani

Copy
Eesti kirjanduse kuu viimane vestlusõhtu. Indrek Hargla.
Eesti kirjanduse kuu viimane vestlusõhtu. Indrek Hargla. Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Kirjanik Indrek Harglal on valmis saanud uus krimiromaan Vanast Tallinnast – «Apteeker Melchior ja Pilaatuse evangeelium». Raamatu esitlus toimub 30. novembril kell 13 Viimsi Keskuse Apollos.

Indrek Hargla «Apteeker Melchior ja Pilaatuse evangeelium».
Indrek Hargla «Apteeker Melchior ja Pilaatuse evangeelium». Foto: Raudhammas

«Apteeker Melchior ja Pilaatuse evangeelium» on seitsmes raamat Indrek Hargla ajalooliste kriminaalromaanide tsüklis, milles kuritegusid lahendab Tallinna apteeker Melchior Wakenstede.

Issanda Aasta 1433 sügisel tuleb Melchiori juurde Harju läänimees Hunold Metsentaken ja palub tema abi, et päästa süütu mees mõrvasüüdistusest. Melchior peab minema Toompeale, kuulsa rüütli Detmar von Wenthuseni majja, kus hiljuti on julmal kombel tapetud üks inimene ja Metsentaken on veendunud, et õige süüdlane on endiselt vabaduses ja elab selles majas rahulikult edasi. See on ohtlik ülesanne, kuid Melchior võtab selle vastu. Ta leiab peaegi, et Wenthuseni maja peidab endas palju saladusi ja üks nendest võib olla seotud kurikuulsa raamatuga, mille nimi on «Pilaatuse evangeelium». Mõrvar võib olla ükskõik kes mitmest väärikast inimesest, kes Wenthuseni majas elavad, ning Melchior on kistud aadlimeeste omavaheliste tülide keerisesse.

Romaani teine tegevusliin jälgib Melchiori poja tegutsemisi Lübeckis ja Hamburgis, kus ta lahendab Wakenstede suguvõsa needuse mõistatuse ning saab salapärase alkeemiku Benedictus Bremeri õpilaseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles