Mart Kadastik pani raamatusse «Valitud naised» lood, mis on ka päriselt juhtunud

Copy
Mart Kadastik.
Mart Kadastik. Foto: Eero Vabamaegi

Kirjastus hea Lugu andis teada, et trükist on tulnud Mart Kadastiku «Valitud naised». See on raamat, kus autor konkreetsete lugude näitel arutleb meeste ja naiste suhete üle. Kõik kirjeldatud lood on autoriga tegelikkuses ka juhtunud. Suur osa tekstidest on ilmunud ajakirja «Eesti Naine» autoriveerus, aga mitte kõik. Raamatu illustratsioonidena on kasutatud Anna Litvinova imekauneid maale.

Mart Kadastik «Valitud naised».
Mart Kadastik «Valitud naised». Foto: Hea lugu

««Valitud naised» toob lugejani kõik minu lood, mis on ilmunud Eesti Naises aastatel 2017–2019. Siin ei ole ilukirjanduslikke väljamõeldisi,» tutvustab Mart Kadastik oma uut teost. «On igapäevased ja ka ootamatud olukorrad, kus mees püüab vaadelda naisi, nende ilus ja isekuses. Enamasti õnnestub tal vaadata ainult enda sisse.»

Kas ajakirjas juba ilmunud kolumnidel on väärtust? Mart Kadastik usub, et on. «Kui mitte igal lool eraldi, siis kolmekümnel kogumis küll. Ka ajakirjas avaldatu on aja peegel,» kirjutab ta. «Minu jaoks on «Valitud naistel» eriline tähendus. Mul oli võimalus nautida koostööd võrratu kunstniku Anna Litvinovaga, kes, ilma liialduseta, on selle raamatu kaasautor.»

Niisama oluline on kirjaniku sõnul see, et «Valitud naiste» viimases loos «Kuidas sa magasid, kallis?» suutis ta kirjutada midagi nii isiklikku, mida ei ole senini kirjutanud. «See tõsieluline jutuke ilmub esmakordselt nende kaante vahel,» lisas Mart Kadastik oma teose tutvustusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles