Peagi selguvad Põlvepikuraamatu konkursi tulemused

Copy
Foto: Jessica Gow/TT/TT NEWS AGENCY/ Scanpix

19. novembril 2019 kell 14.00 kuulutatakse Eesti Lastekirjanduse Keskuses välja Põlvepikuraamatu loomevõistluse võitjad. Konkursil otsiti väikelastele ja koolieelikutele mõeldud raamatute käsikirju, milles tekst ja illustratsioonid oleksid võrdselt heal tasemel.

Konkurss toimub igal teisel aastal ja on järjekorras juba seitsmes. Võistluse eesmärgiks on rikastada kuni 7-aastastele lastele mõeldud lugemisvara professionaalselt teostatud ja kõrgekvaliteediliste algupäraste pildiraamatutega. Ekspertidest koosnev žürii otsis huvitavaid käsikirju, mille terviklik idee, köitev tekst ja kvaliteetsed illustratsioonid pakuksid väikestele kirjandushuvilistele toredat lugemiselamust. Võitjad valiti 46 anonüümselt konkursile esitatud töö hulgast.

Kirjastuse Päike ja Pilv juhi ning žüriiliikme Katrin Reinmaa sõnul olid tänavusele konkursile saadetud tööd väga ühtlase tasemega. «Kuna tegemist on pildiraamatu konkursiga, siis sai eelkõige määravaks illustraatori käekiri ning kui hästi oli kunstnik tabanud teksti olemust ja kuidas ta lugu oma piltides jutustas. Rõõmustav on, et raamatupilte tehakse väga erinevates tehnikates ning valdav ei ole arvutigraafika. Lugude teemad olid nagu ikka seinast-seina - sõprus, kodu, pere, reisimine jne. Esile tuli looduse ja keskkonna teema,» täiendas žüriiliige Triin Soone.

Žürii koosseisu kuulusid Triin Soone Eesti Lastekirjanduse Keskusest, Katrin Reinmaa kirjastusest Päike ja Pilv, Asta Trummel Kultuuriministeeriumist, Anu Sepp Tallinna Keskraamatukogust ja illustraator Piret Niinepuu-Kiik. Võitjad saavad rahalise preemia ning võidutööd annab välja kirjastus Päike ja Pilv.

Konkurssi korraldavad Eesti Lastekirjanduse Keskus, kirjastus Päike ja Pilv ja Kultuuriministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles