Uku ja Maibi Randmaa esitlevad ühisteost «Ümber. Ilma»

Copy
Maibi ja Uku Randmaa.
Maibi ja Uku Randmaa. Foto: Tiit Pruuli

2. detsembril kell 18 esitlevad Uku ja Maibi Randmaa Solarise Apollos raamatut «Ümber. Ilma». Esitlusel räägivad autorid, kui kerge või raske on meremehe ja tema naise elu ning miks meri ikka ja jälle tagasi kutsub.

«Ümber. Ilma»
«Ümber. Ilma» Foto: Raamat

Kas tead, mis tunne on veeta üheksa kuud järjest üksinda ulgumerel? Kuidas muutuvad su tunded ja emotsioonid, rääkimata kehakaalust?

Eesti soolopurjetaja Uku Randmaa osales 2018. aastal ümbermaailma soolopurjetamisvõistlusel Golden Globe Race. Võistlusel, mis toimub alati samasuguste navigeerimisvahenditega, mis olid kasutusel siis, kui see 1968. aastal ellu kutsuti. Ei mingit moodsat tehnikat ega sidepidamisvõimalusi. Rääkimata võimalusest vahepeal end mõnes sadamas sirutada.

Uku ja Maibi Randmaa raamat «Ümber. Ilma» on sümbioos kahest maailmast: merest ja mandrist, ka siseelust ja välistest tingimustest. Karmil merel pidas Uku päevikut ja omamoodi merekaruelu elas samal ajal tema naine, Maibi, kes hoolitses nende pisikeste kaksikute, ühe tiineri ja terve kodu eest. Kui Uku hoidis merel lippu kõrgel, siis samal ajal tegi seda ka Maibi, kaks jalga kindlalt maa peal, sõna otseses mõttes.

Selles raamatus põimuvad ja põrkuvad kahe inimese mõtted ja emotsioonid, sest kerge polnud kummalgi. Kuid sellest raamatust koorub välja ka suurem mõte – kui tähtis on ikkagi armastus. Ja kuidas see püsima jääb, kui teineteisest nii kaugel ollakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles