Tiina Toomet ja Triin Kass esitlevad kassiomanikku harivat raamatut

Copy
Siberi metskass.
Siberi metskass. Foto: Petra Wegner/Scanpix

Tiina Toomet ja Triin Kass esitlevad 19. detsembril kell 17 Laagri Horteses äsja Varrakult ilmunud raamatut «Kas kass …?». Autoritega vestleb Tuuli Jõesaar.

Tiina Toomet ja Triin Kass «Kas kass …?»
Tiina Toomet ja Triin Kass «Kas kass …?» Foto: Kirjastus Varrak

Kassiomaniku käsiraamatus «Kas kass ...» tutvustavad kogenud loomaarstid Tiina Toomet ja Triin Kass maailma uusimaid teadussaavutusi kasside käitumise ja võimete uurimisel ning tänapäevaseid kassipidamise põhimõtteid ja võtteid. Nad annavad soovitusi, kuidas loodust, keskkonda ja loomi aina enam väärtustavas ühiskonnas kassi mõista ja õpetada ning hoolitseda tema eest nii, et kass elaks alati täisväärtuslikku ja huvitavat elu ning püsiks terve.

Lisaks poolesaja peatüki pealkirjas esitatud küsimusele «Kas kass ...?» saab vastuse sadakond muudki kassiomanikku harivat ja abistavat küsimust. Erilise valuteemana lahatakse kassi agressiivsuse väljendust ja võimalikke põhjuseid ning sellest võõrutamise viise. Raamatus käsitletakse kassi muutuvaid vajadusi terve eluringi jooksul, moodsa aja kassihaigusi ning ka kassipidamise õiguslikku poolt – kiipimist ja kassipidamist reguleerivaid õigusakte. Tõsisema jutu sekka pakutakse lõbusaid lugusid ja kurioosumeid: kas teie näiteks teadsite, et teoreetiliselt võiks üksainus kassiema saada ideaaloludes üheksa aasta jooksul 11 miljonit järglast?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles