Psühholoog Talis Bachmann kirjutas oma eluloo tähestikulise sõnastikuna

Copy
Tartu Ülikooli professor, Eesti Vabariigi teaduspreemia kahekordne laureaat (2001, 2006) Talis Bachmann.
Tartu Ülikooli professor, Eesti Vabariigi teaduspreemia kahekordne laureaat (2001, 2006) Talis Bachmann. Foto: Toomas Huik

Kirjastuselt Argo on ilmunud psühholoogi ja Tartu Ülikooli professori, endise Tallinna Pedagoogikaülikooli rektori Talis Bachmanni innovaatilises vormis autobiograafia «Talise sõnaraamat».

Talis Bachmanni autobiograafia «Talise sõnaraamat».
Talis Bachmanni autobiograafia «Talise sõnaraamat». Foto: Argo

Talis Bachmanni elulooraamat on üles ehitatud üsna tavatus laadis: tähestikulise sõnastikuna, mis kirjutab märksõnade all Ast kuni Üni üksikasjalikult lahti autori kogu elukäigu. Märksõnad avavad sageli ootamatult humoorikas võtmes tema lapsepõlve ja haridusteed, perekonda ja tööelu, sõpru, tuttavaid ja kaasteelisi, aga ka saavutusi, teaduskäsitlusi ja tuumikpõhimõtteid.

Ajatuks muudab raamatu asjaolu, et peale isikuloo kannab «Talise sõnaraamat» ka märkimisväärset kultuuriloolist mastaapi: jäädvustatud on Eesti psühholoogiateaduse olulised aastakümned, arengud ülikoolides ja haridusmaastikul ning ka meie viimase viiekümne aasta kultuurielu üldisemas plaanis.

«Talis Bachmann on oma pika teadlasekarjääri jooksul tulnud lagedale paljude originaalsete ideedega. See raamat annab hästi edasi nii neid ideid endid kui ka inimest nende ideede taga,» märgib Jaan Aru, Tartu Ülikooli ja Berliini Humboldti ülikooli ajuteadlane ja psühholoog.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles