Raamat, mida Bill Nye hoiab oma öökapil

Copy
Bill Nye.
Bill Nye. Foto: Birdie Thompson/ADM/Capital Pictures/Scanpix

Ameerika saatejuht, raamatute autor ja teaduse populariseerija William Sanford Nye usub, et igas inimeses peitub sisemine nohik, mis tuleb vaid valla lasta.

Kriitilist mõtlemist pooldav Nye rääkis väljaandele Read it Forward, et hoiab oma öökapil Daniel Kahnemani suurepärast teost «Kiire ja aeglane mõtlemine». «Me peame ennast ratsionaalseteks olenditeks – vähemalt suurem osa meist arvab nii – kuid tegelikult pole me sugugi ratsionaalsed,» selgitas ta, miks Kahnemani raamatut nii suure huviga loeb.

«Meie maailmavaadet mõjutavad pidevalt esmamuljed, intuitsioonid ja eeldused, mis on sageli – kui mitte alati – tõest väga, väga kaugel. Kahneman aitab sul oma sisseehitatud irratsionaalsusest teadlik olla,» märkis ta.

Daniel Kahnemani teooria järgi suunavad mõtlemist kaks konkureerivat süsteemi, millest üks on kiire ja kogemustele tuginev ning teine on aeglane ning analüütiline. «Kiire ja aeglane mõtlemine» on üks eelmise kümnendi müüdumaid ja kõneldumaid aimeraamatuid kogu maailmas, mis kirjeldab populaarses vormis haaravalt inimeste mõttetegevust ning võtab kokku maailma ühe mõjukaima psühholoogi Daniel Kahnemani elutöö. Autor pälvis 2011. aastal Nobeli preemia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles