Treener Heikki Mägi: kutsun inimesi üles õhtul sööma, eriti pärast trenni

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy

Kanal 2 saates «Õhtu!» käis külas Fitlapi üks loojatest ja äsja ilmunud raamatu «Lihtsad kodused toidud kaalu langetamiseks» kaasautor Heikki Mägi, kes rääkis tervislikust söömisest ja seejuures kaine mõistuse kasutamisest.

Treener ja terviseblogija Heikki Mägi on panustanud palju sellesse, et suurendada rahva teadlikkust tervislikest söömisharjumustest. Internetiavarustes võib aga kaalulangetaja sattuda kergesti petturite orki, kui ta loodab kiireid tulemusi näha. Mägi soovitab olla ettevaatlik nende suhtes, kes lubavad ebareaalseid tulemusi ja promovad ekstreemseid dieete. Treeneri sõnul tuleb toetuda oma kainele mõistusele ja mitte uskuda jama ka siis, kui reklaam tundub väga ahvatlev.

Saatejuhid Piret Laos ja Robert Rool lugesid treenerile ette veebis leiduvaid soovitusi kaalu langetamiseks ning palusid tal kommenteerida, mis on tõde ja mis on müüt. Esimese soovitusena kõlas levinud tõekspidamine: «Õhtul ei tohi süüa, sest kui sa sööd õhtusel kellaajal, siis see kõik muutub rasvaks.»

Heikki Mägi meelest on selline soovitus kõige suurem jama, sest tegelikult loeb päevane toidukogus kokku. «Sa võid õhtul süüa, kui sa oled eelnevalt enam-vähem normaalselt söönud. Tegelikult õhtul võib, ma pigem isegi kutsun inimesi üles õhtul sööma, eriti pärast trenni,» toonitas ta ja nentis, et tihtipeale kardetakse õhtul pärast treeningut kodus veel süüa ning juuakse vaid vett. «Tegelikult see on lollus. Sa teed oma kehale karuteene. Õhtul võib süüa ja mina söön õhtul täiesti tavalise toidukorra.»

Vaata lähemalt saatest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles