Ilmunud on Loomingu Raamatukogu kuldsarja avateos

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Jaroslav Hašeki jutukogu «Geniaalne idioot. Huumori kool».
Jaroslav Hašeki jutukogu «Geniaalne idioot. Huumori kool». Foto: Maria Esko

Ilmunud on esimene raamat Loomingu Raamatukogu kuldsarjas, tšehhi humoristi ja satiirikirjaniku Jaroslav Hašeki juttude valimik «Geniaalne idioot. Huumori kool». 

Kogumik sisaldab lugusid Eestiski palavalt armastatud geniaalse idioodi, vahva sõdur Švejki nooruspõlvest ja killukesi tema tegemistest maailmasõja päevilt. Samuti leiab kogumikust autori kaasaja tõsieluabsurdi peegeldavaid ja samas igihaljaid humoreske. Lood on illustratsioonidega varustanud Hašeki kauaaegne sõber Josef Lada.

Toomas Kall on kirjutanud uustrükile saatesõna «Kuidas Hašek Švejki julgestusel Eesti vallutas», milles ta võtab vaatluse alla Jaroslav Hašeki ja vahva sõduri Švejki pikaaegse viljastava mõju eesti kultuurielule.

Loomingu Raamatukogu kuldsari toob lugejate ette valiku Loomingu Raamatukogus läbi aegade avaldatud teostest uues kuues. Aastas ilmub kuus raamatut. Valikust leiab teoseid erinevatest aastakäikudest, nii ilukirjandust kui ka esseistikat.

2020. aastal on veel ilmumas:

  • Ingmar Bergman, «Fanny ja Alexander». Rootsi keelest tõlkinud ja saatesõna kirjutanud Ülev Aaloe. (märts)
  • Tommaso Campanella, «Päikeselinn». Itaalia keelest tõlkinud ja saatesõna kirjutanud Kristiina Rebane. (mai)
  • Milan Kundera, «Veidrad armastuslood». Tšehhi keelest tõlkinud Küllike Tohver. (juuli)
  • Pierre Bayard, «Kuidas rääkida raamatutest, mida me pole lugenud?» Prantsuse keelest tõlkinud ja saatesõna kirjutanud Tanel Lepsoo. (september)
  • Doris Lessing, «Imerohi ei ole müüdav» (täiendatud väljaanne). Inglise keelest tõlkinud Valda Raud ja Krista Kaer. Uustrüki saatesõna Krista Kaer. (november)

Kuldsarja on kujundanud Maris Kaskmann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles