Uus viipekeele e-raamat aitab peredel viipekeele oskust arendada

Copy
Foto: Shutterstock

Valminud on viipekeele õppimise e-raamat, mis on mõeldud eeskätt peredele, kes saaksid koos lastega viipekeele oskust arendada ja parandada.

Värskelt ilmunud e-raamatu «Päev lasteaias» eesmärgiks on pakkuda õppijatele selge ja võimalikult ligipääsetav elektroonne heli- ning videofailidega varustatud pildiraamat eesti viipekeele õppimiseks. Raamatut saavad kasutada pered koos lastega ja ka kõik teised huvilised.

Tallinna abilinnapea Betina Beškina möönis, et eesti viipekeele õppimiseks kahjuks napib õppematerjale ja ka viipekeele õpetajate leidmine on spetsialistide suure hõivatuse pärast tihti keeruline. «Seepärast on e-raamat kiire ja mugav võimalus viipekeele õppimise alustamiseks või seniste oskuste täiendamiseks. Nii võimaldab e-raamat kurtidel lastel koos vanematega põhilisi viipeid õppida ning toetab laste ja vanemate omavahelise suhtluse arengut,» sõnas Beškina.

Valminud raamat sisaldab lihtsamaid igapäevaseid üksikviipeid ja käibefraase ning harjutusi, kus on võimalik õpitu proovile panna. Mahuka raamatu abil on võimalik õppida näiteks nädalapäevi, värve, numbreid, kujundeid ja palju muudki põnevat.

E-raamatu koostas Kuulmispuudega Laste Õpetajate Selts, kelle liikmed on pikaaegse kogemusega kuulmispuudega laste õpetajad. Värskelt valminud e-raamat «Päev lasteaias» on jätkuks 2018. aastal valminud e-raamatu esimesele osale «Minu päev».

E-raamatu valmimist rahastas Tallinna Sotsiaal- ja Tervishoiuamet 2460 euroga.

Link raamatule asub SIIN!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles