Otsitakse inimesi Kalevipoja eepose salvestusele

Copy
Tauno Kangro Kalevipoja miniatuurne koopia Eesti Raudtee peahoone kõrval veesilmas Toompuiesteel.
Tauno Kangro Kalevipoja miniatuurne koopia Eesti Raudtee peahoone kõrval veesilmas Toompuiesteel. Foto: Mihkel Maripuu

Sel nädalavahetusel tehakse Kääpal taas ajalugu. Igaüks, kes soovib osaleda Kalevipoja eepose salvestusel, on oodatud endast märku andma.

Nimelt on SA Kalevipoja Kojal 1. mail plaanis avada taas Kalevipoja muuseum. Tänu PKT projektile on saadud vana, 90-aastase koolimaja ära renoveerida ja saab luua täiesti uue muuseumi ekspositsiooni. Ja üks sisu loomest on ka eepose sisse lugemine. Lindistus toimub 18-19.jaanuaril Kalevipoja muuseumi ruumides. Kõik huvilised peaksid oma soovist teada andma aadressil annika@kalevipojakoda.ee.

Muuseumi avamisel saab kohapeal kõrvaklappidest ära kuulata kogu eepose eesti keeles, iga lugu on loetud sisse erinevate inimeste poolt.

Praeguseks on ennast kirja pannud juba Kultuuriminister, Mustvee valla vallavanem, volikogu liikmed, kultuuritöötajad, kaupluse töötajad, lasteaednikud, õpilased, külateatri näitlejad jne. Tavalised inimesed, kel soov oma hääl jäädvustada muuseumi varasalve.

««Kalevipoeg» on rahva ja kirjapanija ühine looming. Läbi mütoloogiakihi paistab sealt kenasti kätte ka Eesti ajalugu ja maa oma looduse ja paikadega. Kalevipoeg on vägagi inimlik, olles oma mõningate äparduste ja pahategude kõrval samal ajal siiski ka võidukas, tark ja kaval. Neid lugusid tuleb ikka ette ja üle lugeda,» kommenteerib Kultuuriminister Tõnis Lukas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles