Kris Lemsalu esitleb oma loomingust ülevaatlikku teost Los Angeleses

Copy
Kris Lemsalu näituse avamine.
Kris Lemsalu näituse avamine. Foto: Heili Sibrits, Kent Märjamaa, Kaarin Kivirähk

14. veebruaril esitleb Kris Lemsalu raamatut «Birth V – Hi and Bye» Los Angeleses Roosevelti hotellis tomuval Felixi kunstimessil. David Hockney maalingutega basseini ääres valmib esitluse puhuks etteaste koos muusik Kyp Malone’iga.

Raamatu väljaandjad on Kaasaegse Kunsti Eesti Keskus ja rahvusvaheline kunstiraamatute kirjastus Mousse Publishing ja sinna on tekstid kirjutanud Andrew Berardini ja Tamara Luuk. Teos kaasnes Eesti paviljoniga 58. Veneetsia biennaalil.

«Kris Lemsalu looming on paganlik ja punk – see on tema oma ja see on meie oma… See on välk taevas ja vulkaaniline kuumus kuristikulises ookeanis. See on asjade karneval, mis on frankensteinlikult kokku sobitatud seguks, mis on sama habras kui elu ise. See ongi elu,» kirjutab Andrew Berardini raamatus.

Teos annab sissevaate Kris Lemsalu loomingusse ja ellu, mis tema puhul on üksteisest lahutamatud. Rikkaliku visuaalmaterjaliga kataloog sisaldab näitusevaateid Eesti paviljonist 58. Veneetsia biennaalil, ülevaadet Lemsalu varasemast loomingust ja rohkelt analoogfotosid Kris Lemsalu isiklikust kogust. Visuaalmaterjali raamivad tekstid, mille on kirjutanud näituse kaasamõtlejad: Los Angelese kunstikriitik Andrew Berardini ja Eesti kuraator ja kriitik Tamara Luuk.

Kris Lemsalu on sündinud 1985. aastal Tallinnas ning elab ja töötab Viinis ja Tallinnas. Ta loob erinevaid meediumeid ja ootamatuid materjale kombineerivaid skulptuure, installatsioone ja performance’eid. Viimasel ajal on Kris Lemsalu osalenud näitustel Londonis Goldsmiths CCAs (2018), Secessionis Viinis (2018), Performa 17 biennaalil New Yorgis (2017), DRAFi performance’ite õhtul Londonis (2017), Bunshitu galeriis Tokyos (2015), Ferdinand Bauman galeriis Prahas (2015). Lemsalu esindavad galeriid Temnikova & Kasela Tallinnas ja Koppe Astner Glasgow’s. Kris Lemsalu loomingut on tunnustatud 2018. aasta riikliku kultuuripreemiaga ja presidendi noore kultuuritegelase preemiaga.

Eesti osalemist Veneetsia biennaalil korraldab Kaasaegse Kunsti Eesti Keskus ja rahastab Kultuuriministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles