2019. aasta parimaks turismiajakirjanikuks valiti Kertu Jukkum

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Novatours`i tegevjuht Sigrid Tammes ja aasta reisiajakirjanik Kertu Jukkum
Novatours`i tegevjuht Sigrid Tammes ja aasta reisiajakirjanik Kertu Jukkum Foto: Erakogu

Reisikorraldaja Novatours valis kaheksandat aastat järjest aasta turismiajakirjanikku. Seekordse auhinna pälvis Kertu Jukkum, kellelt ilmus möödunud aastal reisiraamat «Unistuste seiklus Ladina-Ameerikas».

Novatoursi Eesti haru tegevjuhi Sigrid Tammesi sõnul osutus Kertu Jukkum aasta turismiajakirjanikuks peamiselt põneva raamatu kirjutamise pärast, kuid mitte ainult seetõttu. Ka tema pikemad sotsiaalmeediapostitused ja muud sõnavõtud meedias näitavad tõelist reisimiskirge ja innustavad teisigi seiklusi ette võtma. Tammesi selgitusel on valitud ajakirjanikul mõnus mahlane kirjastiil, kuid ta ei lähe kunagi üle võlli. Kertu tekstid on ausad ja erapooletud ning tema suur kirg reisimise vastu mõjub inspireerivalt igale lugejale.

Uhke tiitli pälvinud ajakirjanik Kertu Jukkum tunnistas, et see tuli talle suure üllatusena. «Ma olen reisisõltlane ega pea end reisiajakirjanikuks,» tunnistas ta. «Samas innustab iga tunnustus ja mul on hea meel, et minu raamat Ladina-Ameerika seiklustega on kellelegi korda läinud.»

Oma reisiseiklustest on Jukkumil plaanis veelgi kirjutada. Nimelt ootavad ja väärivad tema sõnul üles tähendamist kõik viimasel ajal ette võetud põnevad reisid: Gambia, Senegal, Guinea Bissau, Sansibar ja Island, mida ta peab lausa maagilisteks paikadeks.

Jukkum usub, et kaasahaarava reisikirja saladuseks on pöörased seiklused, mis on kindlustatud, kui säilib avatus ning usaldus. «Julgus näidata end igast küljest, lisab ta, «ja kindlasti teeb reisikirjast hea reisikirja isiklikkus.»

Eelmiste aastate parimad turismiajakirjanikud:

  • 2018 - Ivari Soopan (Maaleht)
  • 2017 - Agaate Antson (Postimehe ajakirjanik)
  • 2016 - Liina Metsküla (Õhtulehe reisisaate juht)
  • 2015 - Silvia Pärmann (Delfi ajakirjanik ja fotograaf)
  • 2014 - Irina Kablukova (Postimehe vene toimetuse ja nädalalehe Den za Dnjomi ajakirjanik)
  • 2013 - Juhan Haravee (Õhtulehe ajakirjanik)
  • 2012 - Sirje Niitra (Postimehe ajakirjanik)
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles