Kiidetud teos, mida Lily Allen peab ülehinnatuks

Copy
Lily Allen.
Lily Allen. Foto: Chelsea Guglielmino/AFP/Scanpix

Muusik ja kirjanik Lily Allen vastas Insideri küsitlusele teda enim mõjutanud raamatute kohta ja märkis muuseas, et üks enim kiidetud teos on tema meelest ülehinnatud.

Nimelt ei näe Lily Allen põhjust, miks peaks nõnda palju rääkima George Orwelli 1949. aastal ilmunud teosest «1984». «Ma näen, et väga paljud viitavad sellele ja võrdlevad seda meie praeguse ühiskonnaga,» sõnas ta. «Mind huvitab rohkem, milliseid võrdlusi saame me tuua «Teenijanna looga»,» tõstis ta esile hoopis Margaret Atwoodi 1985. aastal ilmunud düstoopilist romaani.

Kõige rohkem on Lily Allenit mõjutanud aga Nora Ephroni teos «I Feel Bad About My Neck: And Other Thoughts on Being a Woman», mis ärgitas teda ise kirjutama hakkama. «See pani mind mõtlema, kes ma olen, milline naine ma olen ja kuidas on maailm mind kujundanud,» selgitas ta.

Kuigi Allen on feminist ja see on mõjutanud tema lugemisvalikuid, ei suutnud ta enda sõnul lõpuni lugeda Hillary Clintoni raamatut «What Happened», sest ta lihtsalt ei suutnud sellesse süveneda. «Kuigi ma tõesti tahtsin teada, mis juhtus,» nentis ta ausalt. «Lugesin selle asemel palju artikleid ja mõtteterasid.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles