Jojo Moyes: jätan tihti raamatuid pooleli, elu on liiga lühike

Copy
Jojo Moyes.
Jojo Moyes. Foto: Metodi Popow/imago images/Scanpix

Ajakirjanik ja kirjanik, raamatute «Mina enne sind» ja «Tüdruk, kes sinust maha jäi» autor Jojo Moyes ütleb ausalt, et ei vaevu lugema raamatuid, mis temas suurt huvi ei tekita.

Kirjanik Jojo Moyes tunnistas väljaandele The Guardian, et jätab tihtipeale raamatuid pooleli ja ei sunni end neid lõpuni lugema. «Varem tundsin kohustust, aga nüüd arvan, et elu on selleks liiga lühike,» ütles ta. «Kui raamat ei ole esimese 100 leheküljega mind haaranud, siis jätan selle kõrvale. Siiski tundub mulle, et nende raamatute nimetamine oleks õel,» jättis ta näited toomata.

End kõige enim mõjutanud teoseks peab Moyes Kate Atkinsoni esikromaani «Muuseumi salasoppides». «Selle lugemise ajaks olin kirjutanud kolm avaldamata romaani, ja see oli esimene raamat, mis aitas mul mõista minu sõna tähtsust,» selgitas ta. «Minu järgmine raamat avaldati.»

Üks Jojo Moyesi lemmikraamatutest on Lisa Taddeo «Kolm naist», mida ta peab naise iha erakordseks ajakirjanduslikuks käsitluseks. «Mitte kõik ei armasta seda, kõik ei ole sellega nõus, aga see haarab kõiki,» usub ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles