Rahvusraamatukogu jagab Jaan Krossi sünniaastapäeval lugejatele tasuta raamatuid

Copy
Jaan Kross, 1973.
Jaan Kross, 1973. Foto: arhiiv

Kolmapäeval, 19. veebruaril, tähistab Eesti Rahvusraamatukogu Jaan Krossi 100. sünniaastapäeva. Koostöös Hoiuraamatukoguga jagatakse rahvusraamatukogus huvilistele sel päeval sadu Krossi teoseid tasuta.

Sel ja järgmisel nädalal on veel võimalus külastada Krossi loomingule pühendatud näitust «Maailma avastamine. Jaan Kross 100». Lisaks saab muusikasaalis tutvuda kirjaniku loominguga, mis on leidnud tee teatrilavadele ja filmilindile või jäädvustatud helisalvestisena. Kooliõpilased saavad kuni juunikuuni mängida harivat Krossi-teemalist otsimismängu MotoKross.   

Näituse «Maailma avastamine. Jaan Kross 100» peatelje moodustab põhjalik väljapanek Krossi teostest, mis on aegade jooksul ilmunud nii eesti keeles kui ka võõrkeeltes, kokku üle 300 raamatu. Lisaks eksponeeritakse valikut Krossi luulekogude ja romaanide illustratsioonidest Eesti Rahvusraamatukogu graafikakogust ning erakogudest.

Fuajeegaleriis saab tutvuda fotodega Krossi perekonna ja rahvusraamatukogu arhiivist.  

Eraldi «näituse näituses» moodustab Eesti Nahakunstnike Liidu korraldatud köiteprojekt, mille aluseks on spetsiaalselt Jaan Krossi sünniaastapäevaks koostatud ja kunstnikele köitmiseks välja antud Jaan Krossi ja Ellen Niidu luulevalimik «Oi sina mu pesa» (koostaja Maarja Undusk). Eksponeeritud on 40 köiteinterpretatsiooni Eesti köitekunstnikelt.  

Kõiki huvilisi oodatakse raamatuid valima kella 10–20. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles