JÄRJEJUTT ⟩ «Armastustest ilma jäänud naistel ei ole elulugu. Neil on ajalugu»

Copy
Foto: John Hios/akg-images /Scanpix

Kuku raadio järjejutuna kõlasid veebruari teisel nädalal katkendid F. Scott Fitzgeraldi romaanist «Ilus ja neetu», Postimehe kirjastuselt. Loeb Rando Tammik. 

Haritud esteet Anthony Patch on veendunud, et ei abiellu iialgi. Kohtunud seltskonnakaunitari Gloriaga, on mees sunnitud tõekspidamisi muutma ning alla vanduma kõikehõlmavale kättesaamatusele ja ihalusele. Oodates kohe-kohe saabuvat pärandust, veedab pilkupüüdev noorpaar aega pidutsedes ja sõprade meelt lahutades. Ootamatu juhus toob armunute ellu aga üllatusliku pöörde.

Postimehe kirjastuse romaanisari toob lugejateni aegumatu romaaniklassika, 20. sajandi ühe tuntuima kirjaniku F. Scott Fitzgeraldi teise romaani «Ilus ja neetu». 

1922. aastal esmaavaldatud teos kindlustas autori kui suurepärase romaanimeistri koha Ameerika kirjandusloos. Sarnaselt teiste Fitzgeraldi teostega on sellegi romaani peategelased keerukad karakterid ning põhinevad suures osas kirjaniku isiklikel suhetel ja kirglikult vastandlikul abielul Zelda Fitzgeraldiga.

Copy
Tagasi üles