Eesti Kirjanike Liit kuulutas välja romaanivõistluse

Copy
2019. aastal romaanivõistlusel Postimehe eriauhinna võitnud Taavi Jakobsoni "Õnnelik prints" esitlus. Fotol Tiit Aleksejev raamatuga.
2019. aastal romaanivõistlusel Postimehe eriauhinna võitnud Taavi Jakobsoni "Õnnelik prints" esitlus. Fotol Tiit Aleksejev raamatuga. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Kirjanike Liit kuulutas emakeelepäeval välja järjekordse romaanivõistluse. 

«Ajad on ärevad ja maailm muutub. Aga selles muutunud maailmas on kirjandusel sama oluline koht. Rääkides kirjandusest räägime keelest. Ja need kaks loovad identiteedi, selle, mis meid eristab ja meid erilisteks teeb. Mis aitab meil kindlaks jääda ja edasi minna. Romaanivõistluse toetajad näevad selle ettevõtmise laiemat tähendust, mille üle on tõeliselt hea meel,» ütles žürii liige ja Eesti Kirjanike Liidu esimees Tiit Aleksejev.

Eesti Kirjanike Liidu romaanivõistlus kutsuti taas ellu 2014. aastal Eesti erakapitali toel. Romaanivõistluse toetajad Liviko, Ellex Raidla ja Rahva Raamat teevad võistluse läbiviimiseks Kirjanike Liidule sihtannetuse, millest auhinnafondi väljamakse on 12 000 eurot. Kirjastus Eesti Keele Sihtasutus ja Eesti Keele Instituut panevad välja ühise keeleauhinna. Lisaks kannab Ellex ja Raidla ühe käsikirja tõlkimise kulud inglise keelde eesmärgiga aidata kaasa eesti kirjanduse jõudmisele välispublikuni.

Traditsiooniline romaanivõistluse väljakuulutamise üritus lükkub edasi. Eriolukorra lõppedes korraldab Kirjanike Liit ürituse žürii tutvustamiseks ja toetajatega romaanivõistluse lepingu allkirjastamiseks.

Romaanivõistlusele oodatakse eestikeelseid ja varem avaldamata pikema proosa käsikirju mahuga vähemalt 200 000 tähemärki tühikuteta. Käsikirju hindab žürii anonüümselt. Käsikirjade esitamise tähtaeg on 1. veebruar 2021, võistluse tingimused on kirjas Eesti Kirjanike Liidu kodulehel.

Kirjanike liidu romaanivõistlused toimuvad üle aasta, väljakuulutatud võistlus on taasellukutsutud võistlustest neljas. Eesti Kirjanike Liidu romaanivõistlus kutsuti taas ellu Eesti erakapitali toel 2014. aastal.

Eesti Kirjanike Liidu romaanivõistlus on 1926. aastal algatatud kirjastuse Loodus romaanivõistluse idee jätkaja ning lähtub oma tegevuses Eesti Romaaniühingu võistluse praktikatest ja põhimõtetest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles