Eesti keeles ilmus hinnatud kirjaniku George R. R. Martini debüütromaan

Copy
George R.R. Martin.
George R.R. Martin. Foto: Charles Sykes/AP/Scanpix

Kirjastuselt Fantaasia ilmus «Orpheuse raamatukogu» sarjas George R. R. Martini «Valguse hääbumine». Teose on tõlkinud Tatjana Peetersoo.

George R. R. Martini «Valguse hääbumine»
George R. R. Martini «Valguse hääbumine» Foto: Fantaasia

«Troonide mängu» saaga legendaarse autori George R. R. Martini (snd 1948) debüütromaaniks oli 1977. aastal sünge kosmoseooper «Valguse hääbumine», mis jõudis ilmumise järel kohe ulmekirjanduse prestiižikaima preemia – Hugo auhinna finalistide sekka ning kandideeris ka Briti Fantaasiaauhinnale.

Hulkurplaneet Worlorn, mis ühegi tähesüsteemi juurde ei kuulu ja millel elavad kummalisi vanu kombeid austavad ning end aadellikuks pidavad kuritegelikud jõugud, on pikka aega püsinud kuue päikese juures, nüüd aga neist eemaldumas. Valguse aeg, pidustuste aeg on lõppemas, kui sellesse maailma satub seikleja Dirk t’Larien, kes otsib oma kunagist armastatut Gwen Delvanot, kuid satub manipuleerija lõksu ja osutub tahtmatult oluliste sündmuste vallandajaks. Ta peab mõtlema, kui palju sellest «valgusest» ehk hingejõust on talle endale alles jäänud, kas on seegi hääbumas, või ehk mitte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles