Selgunud on Eesti raamatukujunduse tähed 2019. aastal

Copy
Indrek Sirkeli kujundatud «Lühiajaline igavik» ja Tarvo Puusepa kujundatud «Minu trükikoda».
Indrek Sirkeli kujundatud «Lühiajaline igavik» ja Tarvo Puusepa kujundatud «Minu trükikoda». Foto: Kaidi Urmet

Kauneimate raamatute konkurssi on Eestis järjepidevalt korraldatud alates 1998. aastast. 

Traditsioon jätkus ka sel aastal ning juba aasta alguses valisid 2019. aastal välja antud raamatute hulgast 25 kauneimat raamatut ja 5 kauneimat lasteraamatut välja esindajad Eesti Kujundusgraafikute Liidust, Eesti Kirjastuste Liidust, Eesti Rahvusraamatukogust, Eesti Lastekirjanduse Keskusest ja Eesti Trüki- ja Pakenditööstuse Liidust. Tulemusega oli lugejatel eelmisel kuul võimalik tutvuda nii suuremates raamatupoodides kui ka Rahvusraamatukogus.

Lisaks kodusele konkursile osalesid aga meie raamatud maailma kauneimate ja Balti riikide kauneimate raamatute konkurssidel. Maailma kauneimate raamatute valimine toimub iga-aastaselt Leipzigis. Konkurssi korraldab Stiftung Buchkunst (Raamatukunsti sihtasutus) alates 1963. aastast ja raamatuid hindab rahvusvaheline žürii. Sel aastal oli konkursile esitatud kokku üle 600 raamatu 31 riigist ning nende hulgast vääris esiletõstmist ja pärjati diplomiga neljateistkümne raamatu kujundus.

Meil on üle aastate põhjust rõõmustada ja õnne soovida Indrek Sirkelile raamatu «Lühiajaline igavik» (autorid Gordon Matta-Clark ja Anu Vahtra, väljaandja kirjastus Lugemik koostöös Eesti Kunstimuuseumiga) kujunduse eest, mis pälvis konkursil hõbemedali.

Balti riikide raamatukonkurss toimub 2001. aastast ja selle korraldamine toimub Eestis, Lätis ja Leedus rotatsiooni korras. Sel aastal oli korraldajaks Läti ja veebruarikuu lõpus kogunesid Balti riikide esindajad Riias, kus selgitati välja kaunimad kaunimate seast. Eestist pälvis Läti ja Leedu esindajate diplomi Tarvo Puusepa kujundatud «Minu trüki-koda» (autor Karl Kabanov, kirjastus Creative Company).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles