Kirjandusfestival HeadRead lükkub septembrisse

Copy
HeadRead kirjandusfestival 2017.
HeadRead kirjandusfestival 2017. Foto: Dmitri Kotjuh

Seoses viiruse levikust tingitud eriolukorra kehtestamisega Eestis lükkus kirjandusfestival HeadRead tavapäraselt toimumisajalt ehk mai viimaselt nädalalt septembri algusse. HeadRead toimub tänavu 9.–13. septembrini.

HeadReadi kava ja esinejad kuulutab festival välja järgnevatel kuudel. Tänaseks on oma osaluse septembris kinnitanud 90 protsenti HeadReadi maikuusse kutsutud välisesinejatest. Kindel on see, et festivali programmis on esindatud kõik kirjandusžanrid, üles astub tunnustatud kirjanikke maailma eri paigust ning muidugi Eesti kirjanduse paremik. Festivali peamised toimumispaigad on Kirjanike Maja, Eesti Lastekirjanduse Keskus, Tallinna Keskraamatukogu ja Kellerteater.

Loomulikult hoiab festivali korraldustoimkond nii Eestis kui ka maailmas toimuval silma peal ning otsused tehakse vastavalt sellele.

Festivali toimkond ühineb üleskutsega toetada kultuuriasutusi ja -ettevõtjaid, jättes näiteks tühistatud etenduse piletiraha tagasi küsimata. Kultuurist saab siiski osa ka kontaktivabalt, infot võimaluste kohta leiab Kultuuriministeeriumi kodulehelt. Ja muidugi tasub alati lugeda raamatuid, eriolukorrast ja aastaajast sõltumata.

Korraldajad soovitavad hoida silma peal festivali blogil, kust võib peagi leida toimkonna raamatusoovitusi. Nii blogi kui ka värskeima info festivali kohta leiab kodulehelt headread.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles